Re: Ať zijou fujtajbly!
Starý ztvrdlý chléb, se při výrobě chleba normálně používá (u určitých druhů, dle receptu samozdřejmě) jako surovina na zlepšení některých vlastností a není to nic zdravotně závadného. Strouhanka na obalování řízků je také z tvrdého (bílého) pečiva. Toho bych se neděsila:)
PS: Pracovala jsem několik let oblasti zdravé výživy a sehnat ekologicky čistý výrobek (bez barviv, konzervačních látek) je bohužel problém, protože takové výrobky jsou většinou pro výrobce dražší (jejich výroba , skladování a trvanlivost a pro nás potom pochopitelně také). Ale dají se sehnat. Než jsem šla na MD, tak jsem díky své práci nic jiného nejedla (nepila) a všechny nové výrobky které přišli k nám do obchodu jsem na sobě testovala:). (např. kozí mléko, kozí sýry, kozí jogurty, "přírodní šťávy", výrobky z tofu, soji, nápoje z kombuchy, celozrnné výrobky......a mnoho jiného. Teď už bohužel zase žiji normálně "nezdravě":)
Vzpomínám si na jednoho z našich dodavatelů, firmu "Country Life" a na stránkách www.countrylife.cz/index.html se něco o biopotravinách dozvíte. Je tam i adresa a kontakt na obchod v Praze (v kontaktech:). Více firem mě zrovna teď nenapadá, ale je jich ještě pár...
Odpovědět