Otázka
Odpověď
Re:Vejce, maso
12.2.2002 20:44:33   MUDr. Tomáš Jirkovský
S podáváním libového masa  a, jak  jste správně slyšela, 1-2*  týdně    zpočátku  půlky, později celého žloutku  se začíná  od 5 měsíců u  dětí    nekojených, od 6 měsíců u dětí kojených. Vzhledem k tomu, že právě maso    a  žloutek je zdrojem důležitých bílkovin, domnívám se, že je třeba  je    podávat  tak, jak je svrchu popsáno. Libového masa má být zpočátku  asi    20 g na dávku, v druhém půlroce až 35 g.
Odborné prameny uvádějí minimální nutný přívod kvalitní bílkoviny (proteinu) 0.5 - 0.75 g/na kilogram váhy a den, u dětí, těhotných žen, v období zotavování po nemoci a u aktivních sportovců je horní hranice příjmu bílkovin vyšší, 1.3-2 g na kilogram váhy a den.
Dr Jirkovský
Odborné prameny uvádějí minimální nutný přívod kvalitní bílkoviny (proteinu) 0.5 - 0.75 g/na kilogram váhy a den, u dětí, těhotných žen, v období zotavování po nemoci a u aktivních sportovců je horní hranice příjmu bílkovin vyšší, 1.3-2 g na kilogram váhy a den.
Dr Jirkovský
 
	
	
 
 V její náručí
V její náručí 
   
   
   
  