Re: potravinářská výroba - podmínky a předpisy
Kopíruji:
na pečení dortu oficiálně potřebuješ živnost, která je výzaná
na vzdělání, když nemáš, musíš mít alespon doloženou předepsanou praxi, nebo
jiného člověka, garanta, který za tebe bude ohledně odbornosti ručit. Buď známá,
nebo cizí, ale asi si za to něco řekne.
Až budeš mít živnost, pak budeš potřebovat provozovnu - ta musí být stavebním
úřadem kolaudovaná jako provozovna, takže bud si najdes provozovnu hotovou a
pornajmeš, nebo si provozovnu zřídíš doma, třeba ve sklepě, stavební úřad ti to
vyčlení z obytné plochy na provozovnu. Ta musí splnovat předpisy - pro stavební
úřad i pro hygienika, o požadavcích hygienika by to bylo na dýl, stručně řecčeno
počítej s významnou přestavbou, pokud bys to chtěla zřídit třeba u sebe v domku
ve sklepě. Se stavebním povolením a pod, určitě ti to NIKDO neschválí v kuchyni
doma, protože z té ti nikdo neudělá provozovnu, prostě nesplní požadavky a i
kdyby tak ti kuchyn z obytné části neodejme, musela by sis zřídit kuchyň jinde.
Na pečení na živnost ve vlastní kuchyni je třeba zapomenout hned. I kdybys to
všechno vybehala a zařídila, tak te to bude stát nějaké peníze a je ted otázka,
jestli se zdravotním omezením budeš schopná péct tolik, aby sis na to pak
vydělala, pokud vezmeš úvěr. A jestli budeš mít tolik jistých zákazníků. Není o
žádná sranda a já osobně jsem od toho úmyslu ustoupila.
Odpovědět