11.1.2014 18:37:10 Wery+M/D/?
strava v těhotenství
Samomluva omlouvám se ,když já si pak vždy na něco vzpomenu když to odklepnu
u prvního dítěte jsem byla na semináři pro těhotné a byla tam i odbornice na výživu ,která nám říkala,že těhotné by měli jíst téměř vše na co mají chu´t ,že si tělo samo řekne co potřebuje,že je prý normální mít v jednu dobu zvýšenou chuť na rajčata nebo pomeranče.Prý se máme řídit potravinovou piramidou.
Co by těhotné neměli
1.paštiky a vnitřnosti nebo jen omezeně
2.mořské ryby zejména štiku a žraloa kvůli rtuti
3.polotovary jako saláty,chlebíčky a pod. zvýšené riziko listerie -která může způsobit potrat
4.vše co je light včetně jogurtů,jelikož umělé cukru mají negativní vliv na vývoj mozku dítěte
5.tavené sýry
a opatrně se zeleninou ,která má hodně dusičnanů jako je řapíkatý celer
Zvýšený přísun Omega 3 ,masa bohatého na železo,zelenina,ovoce,mléčné výrobky
tím jsm se řídila a budu i nyní
pečivo zejména celozrnné se semínky,protože semínka obsahují důlžité oleje pro vývoj mozku+vláknina
Jediné s čím mám opravdu problém je ta paštika ,protože jsem na ní normálně závislá a pamatuji si že u k,luků jsem si ji za celou dobu opravdu nedala a v porodnici jsem měla asi 10 paštik a každý den mi nosil čerstvé rohlíky,ještě několik měsíců po jsem nemohla odolat
Odpovědět