Re: Bramborové placky
Hlavně dělat bez vejce to pak tvrdnou, dělám na lahvích na sucho. Po každé druhou placce pánev suchou papírovou uterkou a vysypu tu mouku. Než dám placku péct několikrát prohpdim z ruky do ruky aby přebytečná mouka opadala. Jinak je dobré lisovat brambory velmi vyhlazené až lehce zmrzlé. Berou pak méně mouky a těsto pomaleji řídne. Dělám vždy velké množství takže brambory prolisuji a dám do chladu, těsto připravuji většinou na třikrát. Delam na třech panvich, dávám do hrnce s pokličkou mastím rozpuštěným máslem ředěným mlékem. Stojim u toho dvě hodiny. Krást pod rukou mi je nesmí, to pak stojím u sporáku a výsledek je špinavá kuchyně a 5 plácek na dně hrnce. Aspoň chvíli se chci kochat tou hromadou a jíst normálně se všemi spolustravníky.
Odpovědět