Re: Celerova pomazánka
Dělám hodně, máme rádi a celer je univerzální, takové to "co dům dá", Nejčastěji jednoduše strouhaný celer a mrkev, přidat cibuli a kyselou okurku, trošku hořtice, tatarky, sůl. Někdy dávám pomazánkové máslo a trošku citronu. Někdy strouhaný měkký salám, celer, cibule, okurka, zas hořtice, tatarka, sůl. Zkoušela jsem i vajíčkovou s celerem, ale to nám moc nejelo, to bylo jako dva v jednom a při tom ani jedno. Taky nám jedou celerové hranolky, většinou smíchám s jinou tvrdou zeleninou, řepou nebo batáty a když mám dost síly to pokrájet, dám kolečka do pekáče jako ratatouile.
Mamka do každé pomazánky přidává pomačkaný vařený brambor, aby to bylo hutnější, moje jsou tedy "šizenější" - ale jak vždy říkám, jejích kvalit nikdy nedosáhnu (asi ani nikdy nebudu babička.. i když poloviční už jsem :) ), což je škoda, babička vařila od dvanácti pro Němce, u nás už je to ztracené, sestra vůbec, u nich se žije na párkách a řízkách.
A k tématu - máte taky zažité, že některé pomazánky jdou na rohlík a jiné zas na chleba a záměna je pro vás nepředstavitelná?
Odpovědět