My jsme je taky mívali docela často v létě, z nových brambor to byla v podstatě lahůdka (to už teď není ten rozdíl mezi "starými" a "novými" bramborami, záleží výhradně na štěstí, co se člověku podaří koupit
), ale často u nás znamená max. jednou týdně, a to přesto, že všichni prarodiče byli před 2.SV velmi chudí a po válce se to zlepšovalo jen velmi zvolna. Mívali jsme v létě k večeři jiná rychlá a levná jídla jako různé topinky (včetně chleba s vejci) nebo chleba s máslem a aktuální zeleninou (třeba plátky ředkviček, kedlubny, papriky), "opečánky" (rohlíky s vejcem a strouhaným sýrem), okurkový salát (z vlastních okurek), ovocné knedlíky (mamka je uměla udělat dost rychle na rozdíl od mně ;-)), pomazánky (rybičková, vajíčková), luxus byly rohlíky s máslem a šunkou
Sýry jsem jako dítě moc nemusela, to jsem si raději vzala na chleba marmeládu ...
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1
Labyrintem Malostranských dvorkůPraha 1 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.