| Suroviny: | Tak tedy:4 bílky - šlehat v míse do tuha!! • 4 žloutky - pomalu do vyšlehanýho sněhu přidávat -stále šlehat • 4 lžíce cukru pomalu přisypávat -stále šlehat • 4 lžíce polohrubé mouky přisypávat a stále šlehat • Došlehat. • Když budeš chtít hnědou tak přidáš 2 lžíce kakaa k té mouce, taky může být ořechová- 2 lžíce mletých ořechů. • |
|---|---|
| Postup: | Těsto rozlej na plech s papírem a stejnoměrmě rozetři stěrkou, bude se tě ho zdát málo,ale musí být slabší tak se neboj a roztírej pěkně po celém plechu.Dáš péct na 8-10 minut na 200 stupňů na HORKÝ VZDUCH!!!Při pečení jen jednou otočím.Hned jak ji dopečeš tak horkou i s papírem sroluj a zabal do normální suchý utěrky a nech v ní až vychladne.Úplně do studena.Potom si dělám krém,je jedno jakej na co jste zvyklí, co vám chutná.Máme rádi taky jen šlehačkovou,kupuju v sáčku od Dr.Otkra-14,90kč- je skvělá a naleješ 250ml studenýho mléka do vysoké mísy a pytlík šlehačky a šleháš 3min.a je to!! nebo vyšlehám kousek másla s moučkovým cukrem a do něj pomalu přidám podink-různý příchutě- milujem kokosovej.Nebo dávám obojí, jak krém tak šlehandu.Studenou roládu pomaličku rozbaluj,lehce nožem odloupávej papír a naplň ji krémem a opět zaroluj.Krásně to jde, nic se nedrolí a netrhá.Jen ji při pečení nepřepeč ať není chycená,pak by se mohla drolit.Pomažu ji někdy i z vrchu,ale někdy jen cukruju....Taky když mám bílou tak ji namažu jen marmeládu-je obyčejná,ale taky fajn.Tak ať se ZADAŘÍ!!!! Držim palce!!! |
| Vložil: |
|
| Datum: | 23.11.2008 20:17:39 |
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.