| Suroviny: | Těsto: • 3 vejce • 300 g krupicového cukru • 1 hera • 3 lžíce tmavého medu • 1 lžičku jedlé sody • 400 g hladké mouky (00 extra) • • Krém: • 1 plechovka Salka • 300 g másla • |
|---|---|
| Postup: | Nachystat si vodní lázeň (větší mísu), v ní nechat pomalu rozpustit heru. Přiklepnout vejce, med, postupně vmíchat cukr, mouku, jedlou sodu. Buď míchat cca 10 minut nebo hnětačem (spirálové nástavce, šlehacími metlami to moc nejde), až je těsto dokonale hladké.Mezitím nechat předehřát troubu na 190°C.Potom postupně dělat pláty dle zvoleného tvaru (dle dortové formy 24 cm mi jich vyšlo zhruba 7), spíše tenčí. Požadovaný tvar si předkreslit na pečící papír, pak těsto tence vytáhnout (lžící, stěrkou), po upečení a částečném vychladnutí ořezat na požadovaný tvar, kraje schovat.Péct v plynu 7 minut, v elektrice cca 10.Změklé máslo a Salko do mísy a šlehačem přešlehat na hladký krém.Mazat mezi pláty, pak vrchní plát a boky, posypka se dělá z okrájených upečených konců (rozdrtit mezi prsty), do lednice alespoň na dvě hodinky rozležet, nejlépe přes noc. |
| Vložil: |
|
| Datum: | 23.11.2008 20:19:25 |
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.