| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Jáhlový nákyp s ovocem

Suroviny:Na 1 porci: • 3/4 dcl jáhel • 3-4x tolik mléka (já dávám rýžové) napůl s vodou • 1 lžíce cukru • špetka soli • ovoce (čerstvé nebo kompot), nejlíp nějaké výraznější chuti (já mám nejraději meruňkový nebo borůvkový kompot) • ml. skořice • rozinky • podle chuti kokos, mandle, oříšky... • máslo
Postup:Jáhly spařím v cedníku a dám do hrnce vařit s mlékem napůl s vodou. Jáhly spotřebují hodně moc tekutin a hodně nabydou, takže ten poměr je cca 1:3-4, když je potřeba, tak doleju. Vaříme hoooodně pomalinku, trochu cukru, špetku soli, až se voda vsákne a jáhly jsou měkké. Do vymazaného a kokosem vysypaného pekáčku navrstvím kaši, na to ovoce, rozinky, skořice a zase vrstvu jáhel. Nahoru během pečení přidám pár plátků másla a peču dozlatova. Na talíři ještě poleju šťávou z kompotu.

Vložil:

*Severka + P 14 + L 10 + N 8

Prosincová štěstíčka 2005
Datum:27.2.2009 18:59:17
Názory k receptu (0 názorů)
Žádné názory zatím nejsou. Vložte první!

Žádné fotky k receptu zatím nejsou. Přidejte je vy!

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.