 
	
	| Suroviny: | 1 kg mražených rybích filetů /treska,pangas,file,..../,mražený špenát /kupuji BIO listový v Plusu,ale může být i obyč./, 3 vejce, trochu mléka - tak 0,3 - 0,4 l,trochu hl.mouky - 2nebo 3 polévkové lžíce, máslo,sůl,česnek,koření na mořské ryby | 
|---|---|
| Postup: | Pekáč vymažeme máslem,poklademe omyté,osolené a okořeněné ryby,navrch nasypeme špenát, ten taky osolím. Dělám z toho listového, tak nevím,jak to bude vypadat s tím rozemletým.Přikryji alobalem a dám do trouby cca půl hodiny péct, pak sliju vodu, kterou pustí špenát dám ještě chvíli /tak 10 minut/ péct odkryté. Mezitím ve větší skleničce rozkvrdlám vajíčka, přidám prolisovaný česnek, zaleju mlékem. Tuto směs zahustím trochou hladké mouky a naleju na ryby. Peču tak dlouho, dokud se zálivka nesrazí a nevytvoří se kolem pekáče hnědá kůrka. Je to výborný, rychlý.... nezmaže se moc nádobí. Ryby dávám radši bez kostí, ať se v tom nemusíme přehrabovat.Přeju dobrou chuť. Ještě jsem zapomněla dodat, že místo špenátu lze použít jakoukoliv zeleninu, např. pórek, brokolici nebo mraženou směs kukuřice,mrkev a hrášek. Podle chuti nebo podle toho, co se zrovna válí v mrazáku. :-) | 
| Vložil: | 
 | 
| Datum: | 1.3.2009 19:44:41 | 
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.