| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Pikantní brambůrky se smetanou a rybička

Suroviny:brambory (množství jako na francouzské brambory), šlehačka, Moravanka (pálivá sterilovaná zeleninka), ryba (my rádi Pangasia, ale může být i filé), popř. trojobal
Postup:Tenhle recept vymysleli chlapi (tedy doslova můj strýc hasič a jeho kamarádi, kteří si ji jako oblíbený pokrm připravovali).

Brambory uvaříme ve šlupce (ze syrových je to není ono, brambory jsou buď syrové nebo vysušené) do poloměkka, oloupeme, nakrájíme a vyložíme na trochu oleje do pekáčku (jako při přípravě francouzských brambor) .

Vrstvu brambor vždy "poházíme" pokrájenou zeleninkou z Moravanky (nezapomeňte vyndat feferonku, tu na ně nedávat :o)). Pokračujeme ve vrstvení, dokud nám stačí brambory a zelenina. Celé pak přelijeme šlehačkou a dáme zapéct.

Brambory "natáhnou" trochu šťávy z pálivé zeleninky a zbytek pálivé chuti ztlumí šlehačka Brambory jsou dobré a přitom nijak pálivé.

Rybu (osmaženou v trojobale nebo i jen tak na másle) můžeme buď dát na poslední vrstvu brambor před přelitím šlehačkou (můžeme přelít i rybu) nebo ji připravit zvlášť a jen ji k brambůrkám přiložit. Dobrou chuť!

Vložil:

*sefova

HUBNEME SPOLEČNĚ
Datum:1.3.2009 19:47:28
Názory k receptu (0 názorů)
Žádné názory zatím nejsou. Vložte první!

Žádné fotky k receptu zatím nejsou. Přidejte je vy!

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.