| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Jáhelník

Suroviny:300 g jáhel, 1 1/2 l mléka, sůl, 300 g švestek (meruněk, broskví, jablek-můžou být i kompotované či mražené, sušené-ale ty necháme ve vodě nabobtnat), 180 g moučkového cukru, skořice podle chuti, 80 g tuku, 1/8 l mléka, 2 vejce
Postup:Jáhly přebereme a spaříme vřelou vodou. S mlékem, solí, kouskem tuku a trochou cukru je pomalu uvaříme doměkka. Polovinu uvařených jahel vložíme do dobře vymazaného pekáče, poklademe je vypeckovanými švestkami, posypeme cukrem se skořicí a přikryjeme druhou polovinou jahel. V 1/8 l mléka rozšleháme vejce, polijeme povrch jahelníku a pokapeme zbytkem rozhřátého tuku. Vložíme do středně vyhřáté trouby a upečem dorůžova. Podáváme posypaný cukrem.
Vložil:

*Amálie P

Kavárna u Pohody
Datum:9.8.2009 15:43:12
Názory k receptu (0 názorů)
Žádné názory zatím nejsou. Vložte první!

Žádné fotky k receptu zatím nejsou. Přidejte je vy!

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.