| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Žloutkové křehulky

Pokud nemáte formičky, dělejte na pečící papír kolečka a čokopolevou po upečení namalujte "Smajlíky". Z mísy zmizí jako první.
Žloutkové křehulky
Suroviny:4 žloutky • 120 g moučkového cukru • 1 lžička vanilkového cukru • několik kapek citronové šťávy • sádlo na vymazání formiček
Postup:Žloutky, cukr, vanilkový cukr a citronovou šťávu šleháme, dokud hmota nezhoustne, nezesvětlá a nenabude.

Formičky vymažeme sádlem, které necháme zatuhnout v lednici. Potom plníme těstem cca do poloviny (při pečení se nafouknou). Pečeme na 150 stupňů prvních cca 5 minut (dokud křehulky nenaběhnou). Pak stáhneme teplotu na cca 110 °C a dosoušíme zhruba 20 minut. Zkusíme jednu vyklopit, a když jde dobře ven, vytáhneme celý plech. Ještě teplé vyklepeme z formiček. Z celé dávky je tak 60 - 65 kousků. Je to obdoba rakviček, ale v malém.

Vložil:

*Simča, dcery *1988 a 1997

Errin a její rodina
Datum:13.8.2008 1:57:12
Názory k receptu (0 názorů)
Žádné názory zatím nejsou. Vložte první!

Žádné fotky k receptu zatím nejsou. Přidejte je vy!

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.