| Suroviny: | 60g másla • 60g moučkového cukru • 1 vejce+vejce na potření perníčků • 2 lžíce medu • 30g čokolády na vaření, nastrouhané • 2 lžíce kakaa holandského typu • 250g hladké mouky¨1/2 balíčku prášku do perníkuNa polevu1 bílek • 150g moučkového cukru |
|---|---|
| Postup: | Máslo utřeme s cukrem a vejcem, po pár minutách přidáme med, kakao a čokoládu.V jiné míse smícháme mouku s práškem do perníku a pak postupně přisypáváme k vaječné směsi.Vypracujeme hladké těsto a rozválíme ho na sílu asi půl centimetru.Poté vykrajujeme perníčky a dáváme na plech vyložený pečícím papírem.Pečeme v troubě vyhřáté asi na 200 stupňů zhruba 5 minut.Ihned po vytažení z trouby perníčky potřeme rozšlehaným vejcem.Po vychladnutí zdobíme lesklou polevou.Dají se jíst rovnou bez rozležení!!!!A navíc mají krásně tmavou barvu a v kontrastu se zářivě bílou polevou jsou i velmi dekorativní. |
| Vložil: |
|
| Datum: | 27.11.2009 17:43:59 |
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.