| Suroviny: | 1 sáček tymiánu(8-9gramů). • 200gr cukru. • 250ml vody |
|---|---|
| Postup: | vodu s cukrem vaříme na mírném ohni 20 minut, vařím takovou polopřikrytou, když je odkrytá odpaří se moc, když přikrytá je pak zas moc tekutá, poté sundáme z ohně.Musíme přidat celý sáček tymiánu ( jeden, kupovaný tymián) a nechat louhovat do vychladnutí - nezapomeňte si na to, pokud to stojí déle tak se to téměř nedá polknout, je to moc silný. Scedit, a po lžičkách třeba 5 krát denně. U nás se baští ne po lžičkách, ale po lžících :-)Má takovou tu krásně lékárenskou vůni a chuť sirupu z mého dětství :-)) možná proto mi tak chutná :-))Bohužel pořád nemám vychytaný žádný fígl, aby byla pokaždý stejná, někdy je taková medovější, jindy tekutější, ale nám to neva, nikdy dlouho nevydrží :-) |
| Vložil: |
|
| Datum: | 19.2.2010 19:39:03 |
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.