| Suroviny: | cibule • červená řepa • rajský protlak • mrkev • zakysaná smetana • sůl • pepř |
|---|---|
| Postup: | Cibulku pěkně do zlatova s takovým tím nádechem do hněda, na ni přidat pokrájenou a oloupanou červenou řepu a orestovat. Zalít rajským protlakem a nechat chvíli restovat, pak zalít vodou nebo vývarem a vařit do skoro měkka. Já to vařím v papiňáku kvůli úspoře. Pak přidat mrkev a vše hezky do měkka uvařit. Na talíři pak přidat kopeček zakysané smetany. Kdo chce samozřejmě s mrkví může přidat i pokrájené hlávkové zelí, bramboru a masožrouti kousek klobásy. Ale i ten základ řepa a mrkev je vynikající a moje děti se mohou po ní utlouct. |
| Vložil: |
|
| Datum: | 19.3.2012 12:45:09 |
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.