
| Suroviny: | 5 vajec • 5 lžic cukru • 1 lžíce horké vody • 3 lžíce oleje • 1prasek do peciva • 5 lžic polohrubé mouky • 3 lžíce kakao • 1/2 l mleka • 2 vanilkové pudingy • 200 ml vaječného koňaku • 1baleni slehacky na slehani • 1 balení zakysané smetany |
|---|---|
| Postup: | Bílky oddělíme od žloutků. Žloutky, cukr, vodu a olej ušleháme do pěny. Poté přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva a kakao. Nakonec vmícháme tuhý sníh z bílků. Těsto vylijeme na plech vyložený pečícím papírem a dáme péct. Upečené těsto se začne odchlipovat od okrajů pekáče, necháme ho vychladnout.Krém č. 1: V oslazeném mléce, dle vlastní chuti, uvaříme hustý puding. Poté necháme trochu vychladnout a zamícháme do něj vaječný koňak, vhodíme jedno celé máslo a vyšleháme hladký krém. Necháme ho chvilku vychladnout a pak krém navrstvíme na upečené těsto a dáme vychladit do ledničky.Krém č. 2: Ušleháme si smetanu na šlehání se 2 ztužovačemi šlehačky a pak po lžících přímícháme zakysanou smetanu a dle chuti přidáme moučkový cukr. Šlehačkový krém navrstvíme na krém pudinkový a můžeme posypat napříkla grankem. Vrátíme zpět do lednice a necháme úplně zatuhnout. Poté můžeme krájet a servírovat. |
| Vložil: |
|
| Datum: | 18.8.2008 18:14:16 |
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.