| Suroviny: | Máslo • cibule • sl.paprika • vepř.řízky • kořen.zelenina • feferonky • pestřec • zak.smetana • mouka | 
|---|---|
| Postup: | Pro 6 osob. Oblíbené jídlo pro sváteční příležitosti podle paní M.Reidingerové. Zvláště vhodné pro hosty. Na osmince másla zpěníme středně velkou cibuli do skleněna, zasypeme lžičkou sladké papriky. Naklepané osolené a opepřené vepřové řízky (6)po obou stranách opečeme, podlijeme a dusíme. Asi po 20 minutách přidáme na jemném struhadle nastrouhanou kořenovou zeleninu (2 mrkve, půl celeru, 1 petržel), asi 2 feferonky a několik plátků usušené houby zvané pestřec (zastupuje lanýže, které nemíváme v zásobě). Podusíme do měkka a zalijeme litrem zakysané smetany zahuštěné hrubou moukou. Omáčka sice nemá ten hedvábný charakter jako obvyklá svíčková, ale strouhaná zelenina a hrubá mouka jí dodávají výbornou chuť. Můžeme podávat s knedlíkem, s rýží, ale nejvíce chutná s moučnými noky. K jídlu se pije nejlépe plzeňské pivo. | 
| Vložil: |   
  | 
| Datum: | 20.8.2008 21:45:17 | 
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.