| Suroviny: | 4 vepřové (telecí) řízky po cca 150g • 30g cibule • 50g hub (žampiónů) • 5 lžic kysané smetany • asi 1 dl hovězího vývaru (z masoxu) • 1 lžička rajčatového protlaku • 1 žloutek • hladká mouka • petrželová nať • mletý pepř • vegeta • sůl • olej. |
|---|---|
| Postup: | Cibuli, petrželku a houby nadrobno posekáme a podusíme na troše oleje. Ochutíme solí, vegetu a pepřem. Zaprášíme hladkou moukou, vmícháme rajčatový protlak, 2 lžíce smetany a žloutek. Vaříme, aby vznikla hustější hmota. Řízky hodně rozklepeme. Na polovinu každého řízku dáme část houbové náplně, přikryjeme druhou polovinou řízku. Sepneme jehlicí (párátky). Řízky osolíme, zlehka obalíme moukou a na horkém oleji je z obou stran rychle opečeme. Potom je podlijeme vývarem a 3 lžícemi smetany. Přikryté doměkka podusíme. Podáváme s bramborovými hranolky. |
| Vložil: |
|
| Datum: | 21.8.2008 13:29:01 |
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.