| Suroviny: | 4 vepřové řízky • 2 hrušky • sůl • mletý pepř • 30g tukuOmáčka: • 1-2 lžíce hladké mouky • tuk • 2 dl vody • 2 dl bílého vína • 1,25 dl smetany ke šlehání • sůl • cukr, • kari koření |
|---|---|
| Postup: | Pevné zralé hrušky oloupeme, vyjmeme z nich jádřince a dužinu nakrájíme na kostky. Maso lehce naklepeme, osolíme a opepříme. Na rozehřátém tuku řízky po obou stranách opečeme (nejméně 8-10 minut). Měkké maso vyjmeme a necháme v teple. Do pánve vložíme nový tuk a do rozehřátého přidáme mouku, krátce ji osmahneme, zalijeme vodou, vínem, přidáme smetanu a přivedeme k varu. Do omáčky vložíme kostky hrušek a chvilku společně prohříváme. Stáhneme z ohně, podle chuti okořeníme a omáčkou s hruškami přelijeme maso. Podáváme s pečivem. |
| Vložil: |
|
| Datum: | 21.8.2008 13:44:28 |
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.