| Suroviny: | 400g libového vepřového masa z plece • 100g másla • 100g hladké mouky • 200g strouhaného sýra (eidam, primátor) • 2 rajská jablíčka • 1 lžíce kečupu • 2 žloutky • 2 dl mléka a 2 dl smetany • sůl • pepř • olej podle potřeby |
|---|---|
| Postup: | Maso nakrájíme na malé plátky, které osmahneme na oleji a vložíme do pekáčku nebo zapékací misky. Z másla, mouky, smetany a mléka připravíme bešamel, do něj vmícháme polovinu nastrouhaného sýra a žloutky, jemně osolíme a opepříme. Na maso v pekáčku položíme plátky předem spařených a oloupaných rajčat a ještě zakapeme kečupem. Pak vše zalijeme bešamelem, navrch nasypeme zbylý strouhaný sýr a zapečeme. |
| Vložil: |
|
| Datum: | 21.8.2008 13:45:41 |
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.