| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Pařížské kostky od ketky

Suroviny:POTŘEBNÉ PŘÍSADY NA TĚSTO • Vezmeme si sklenku nebo odměrku o obsahu 220 ml a měříme. • 2 sklenky polohrubé mouky • 1 sklenka cukru • ½ sklenky oleje • 1 sklenka vlažného mléka • 2-3 polévkové lžíce kakaa • 1 celý prášek do pečiva • 3 celá vejce.

NA PAŘÍŽSKÝ KRÉM: • 2 šlehačky na šlehání (musí mít 30 a více %) • 2 čokoládky ledové kaštany

NA POSYPÁNÍ: • 1 čokoládku MARGOT
Postup:Z ingrediencí na těsto vše elektrickým šlehačem vyšleháme a nalijeme na vymazaný a vysypaný pekáč. Upečeme jako piškot. Necháme vychladnout. Den před pečením těchto řezů si svaříme na plotně šlehačky s tyčinkami ledových kaštanů, necháme vychladnout a dáme do lednice do druhého dne. Druhý den, jak si upečeme piškot a necháme ho vychladnout, tak si ty šlehačky vyšleháme do krému. Krém natřeme na vychladlý piškot a hustě postrouháme čokoládou margot. Prosím - čtěte POZNÁMKU DOLE ke krému! Skladujeme v lednici. DOBROU CHUŤ:-)) POZNÁMKA: Stále více maminek se ptá, na čem peču, že to mám tak vysoké. Takže tady je odpověď - peču na takovémto pekáči - http://www.hrnce.cz/produkt/plech-na-peceni-hluboky-37-x-26-cm/ Je tu spoustu komentářů a některým maminkám se šlehačka neušlehala, některé raději ihned pro případ, že by se neušlehala, přidaly ztužovač. Já říkám - ztužovač zásadně NE! Zkazí vám to nejen estetický vzhled krásného a hladkého krému, ale i chuť, protože on má svoji atypickou chuť a i je oslazený. Pokud dodržíte tři základní zásady, tak je pak už zcela nemožné, abyste nedosáhly kýženého výsledku krásného, hustého a hladkého krému, tj: 1. Mít opravdu ŠLEHAČKU NA ŠLEHÁNÍ, tj. 30 a více procent! 2. S kaštanama (nebo i s obyč.kakaem a cukrem) opravdu svařit - tj.probublat (někdo pouze nechal vzkypět a hned sundaval z plotny, to je špatně, MUSÍ SE VAŘIT!) 3. Nechat vychladit do druhého dne a pak vyšlehat hned od začátku na nejvyšší stupeň! Řezy jsou vynikající, u nás se po nich je zapráší! DOBROU CHUŤ:-)) Tady máš celý pekáček přikrytý fólií, než ho vložím do lednice, aby mi do něj nic nespadlo :-))
Vložil:

*Lednovka07

Ledňáčci 2007
Datum:21.8.2008 13:53:24
Názory k receptu (0 názorů)
Žádné názory zatím nejsou. Vložte první!

Žádné fotky k receptu zatím nejsou. Přidejte je vy!

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.