| Suroviny: | 4 plátky málo ,prorostlé krkovice • 2 střední cibule • sůl,pepř • 1 sklenice červené zelí/slít vodu ze zelí a procukrovat/ • Sladký kečup Knedlík: • 1 Kg vařených oloupaných brambor • 30 dkg hrubé mouky • 1 vejce • sůl • 6-12 starých rohlíků nakrájených na kostičky • |
|---|---|
| Postup: | Krkovici naklepeme,okořeníme solí a pepřem,opečeme na pánvi z obou stran a vyjmeme.Do pekáče dáme na kolečka nakrájenou cibuli,položíme na ní plátky krkovice.Po celé ploše plátků naklademe červené sterilované procukrované zelí.a na konec zalijeme po celé ploše sladkým kečupem.Podlejeme a dusíme do měkka/cca.3/4 hodiny/,až maso změkne.Vídeňský knedlík:Uvařené brambory nastrouháma a smícháme s hrubou moukou,vejcem,špetkou solí a 6-12 nakrájenými rohlíky.Zaděláme těsto/mokrýma rukama/ a necháme asi 10-15 min. stát/,zpracujeme válečky knedlíků.Jsou to tak čtyři šišky.Vaříme 25 minut.Když budeš chtít pouze bramborový knedlík,medáš tam housku. |
| Vložil: |
|
| Datum: | 22.8.2008 12:25:12 |
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.