| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Krkovice na červeném zelí + vídeňský knedlík od Fondy

Suroviny:4 plátky málo ,prorostlé krkovice • 2 střední cibule • sůl,pepř • 1 sklenice červené zelí/slít vodu ze zelí a procukrovat/ • Sladký kečup

Knedlík: • 1 Kg vařených oloupaných brambor • 30 dkg hrubé mouky • 1 vejce • sůl • 6-12 starých rohlíků nakrájených na kostičky

Postup:Krkovici naklepeme,okořeníme solí a pepřem,opečeme na pánvi z obou stran a vyjmeme.Do pekáče dáme na kolečka nakrájenou cibuli,položíme na ní plátky krkovice.Po celé ploše plátků naklademe červené sterilované procukrované zelí.a na konec zalijeme po celé ploše sladkým kečupem.Podlejeme a dusíme do měkka/cca.3/4 hodiny/,až maso změkne.

Vídeňský knedlík:

Uvařené brambory nastrouháma a smícháme s hrubou moukou,vejcem,špetkou solí a 6-12 nakrájenými rohlíky.Zaděláme těsto/mokrýma rukama/ a necháme asi 10-15 min. stát/,zpracujeme válečky knedlíků.Jsou to tak čtyři šišky.Vaříme 25 minut.Když budeš chtít pouze bramborový knedlík,medáš tam housku.

Vložil:

*Lednovka07

Ledňáčci 2007
Datum:22.8.2008 12:25:12
Názory k receptu (0 názorů)
Žádné názory zatím nejsou. Vložte první!

Žádné fotky k receptu zatím nejsou. Přidejte je vy!

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.