| Suroviny: | 200g brokolice rozlámané na co nejdrobnější růžičky • 350 g těstovin • 2 lžíce olivového oleje • 350g vykostěných kuřecích prsíček, tence nakrájených • 180g hlívy ústřičné nebo jiných hub, nakrájených na větší kousky (já dávám žampiony) • 4 lžíce rajčatového pyré • 80g termizovaného sýra s česnekem a bylinkami (například Tartare - je opravdu nejlepší) • 280ml smetany ke šlehání Na ozdobu: • svazek jemně nakrájené jarní cibulky • 80g vyzrálého sýra typu čedar, nastrouhaného • jemně nasekaný stroužek česneku • 50g sekaných mandlí • sůl a pepř |
|---|---|
| Postup: | 1. Předehřejte troubu na 190 °C; horkovzdušnou na 170 °C. Těstoviny ve velkém hrnci s vařící vodou povařte šest minut, poté přidejte brokolici a vařte dalších pět až šest minut. Slijte a vraťte vše do hrnce.2. V hluboké pánvi rozpalte olej a kousky kuřete na něm osmahněte do hněda. Přidejte houby; po minutě rajčatové pyré, sýr a smetanu. Míchejte a vařte, dokud se sýr neroztaví a nezahustí omáčku. Potom osolte a opepřete.3. Omáčkou přelijte těstoviny a lehce jimi zamíchejte, aby se jí hezky pokryly. Těstoviny poté nasypte do nízkého pekáče o objemu asi 1,5 l a povrch směsi uhlaďte pomocí ploché vařečky.4. Smíchejte jarní cibulku, nastrouhaný sýr, česnek a mandle a posypte jimi těstoviny. Osolte, opepřete a zapékejte dozlatova (asi 20 minut). |
| Vložil: |
|
| Datum: | 22.8.2008 12:28:58 |
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.