| Suroviny: | masova smes: • 0.5kg mleteho hoveziho masa • asi pul kila loupanych rajcat (ja kupuju ty v plechovce) • protlak • cibule • cesnek • sul • pepr • paprika cervenaBesamel: • pul litru mleka • par lzic polohrube mouky • 15 dkg masla • sul • strouhany parmezan • 1 vejce+ LASAGNE samozrejme • |
|---|---|
| Postup: | Na oleji zpenime cibulku a cesnek nakrajene na drobno, pridame mlete maso a osmazime az maso zhnedne, pridame sul a koreni, nakonec nakrajena rajcata a dusime i s rajcaty tak 10 min, musi byt hodne stavy takze pridame tak 2 lzice protlaku rozmichane ve vode.V dalsim hrnic pripravime besamelovou omacku, v mlece rozmichame mouku, osolime a za staleho michani ohrivame, po ohrati nechame v mlece rozpustit maslo, pridame syr a nakonec vejce, hustota by mela byt asi jako u krupicove kase.Do pekacku klademe postupne vrstvy, prvni se zacina lasagnemi syrovymi tvrdymi!!!, pod ne par lzic omacky od masa, pak masovou smes a zakapat nepravidelne besamelem. Vetsinou mi to vyjde na 4 vrstvy lasagni. Posledni jsou lasagne a na ne tak 0.5cm vrstva besamelu rovnomerne rozetrit, posypat parmezanem. Omacka musi byt hodne ridka!!! aby se v ni pri peceni lasagne jakoby "uvarily". Peceme na 180 stupnu tak 30-40 min, pozname tak, ze jsou nahore zlate a po propichnuti vidlickou mekke.Tip: druhy den po zavadnuti jsou jeste lepsi nez prvni den!Nekdy pro zpestreni davam do masove smesi na jemno nakrajeny celer a mrkev a je to SUPER |
| Vložil: |
|
| Datum: | 22.8.2008 12:30:44 |
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.