| Suroviny: | 1 piškotový korpus½kg jahod2 kelímky šlehačkyztužovač šlehačky2 válečky marcipánu cca 10cm (červený + bílý)zdobení (marcipánové postavičky, jahůdky, berušky…)- pudinkový krém:mlékocukrmáslopudinkový prášek |
|---|---|
| Postup: | - pudinkový krém: připravíme jej podle návodu na obalu, pouze použijeme dvojnásobné množství pudinkového prášku. Potom přidáme máslo a vyšleháme.Piškotový korpus podélně rozpůlíme, potřeme pudinkovým krémem, zaklopíme druhou půlkou korpusu, ten potřeme asi 2cm tlustou vrstvou šlehačky vyšlehané se ztužovačem dotuha, hustě poklademe jahodami pokrájenými na plátky a potřeme zbytkem šlehačky, kterou navršíme do kopule.Marcipán zhněteme dohromady, ale ne moc, aby zůstal mramorový vzor. Potom ho na moučkovém cukru vyválíme na teňounkou placku a pomocí válečku přeneseme na dort. Měl by ho pokrýt celý a hodně přesahovat na podložku. Uhladíme a přesahy odřízneme.Dort ozdobíme. |
| Vložil: |
|
| Datum: | 22.9.2008 14:06:07 |
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.