 
	
	| Suroviny: | > bezlepkový> na 3 porce od 1 roku 300g květáku100g kukuřičné pšenicemuškátový oříšek250ml pasterizovaného plnotučného mléka50g smetany ke šlehání70g rajčatového pyré60g mozzarellytuk na vymazání formy | 
|---|---|
| Postup: | Očištěný květák rozdělíme na růžičky a uvaříme do měkka. Kukuřici se špetkou muškátového oříšku přivedeme spolu s mlékem k varu a za stálého míchání vaříme 5min. Stáhneme z plotny a necháme pod pokličkou dojít. Pak přimícháme smetanu. Troubu předehřejeme na 180°C. Tukem vymažeme plochou formu o průměru 20cm a kukuřičnou kaši rozetřeme rovnoměrně po dně nádoby. Do kukuřičné kaše vtlačíme květákové růžičky, mezi ně pak rozdělíme rajčatové pyré. Mozzarellu nakrájíme na tenké plátky a poklademe jimi povrch nákypu. Zapékáme v troubě 20min. při 160°C. TIP! Při přípravě nákypu pro sebe můžete použít místo rajčatového pyré, plátky pokrájených rajčat. Na talíři si dosolte. | 
| Vložil: | 
 | 
| Datum: | 30.9.2008 5:35:31 | 
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.