| Suroviny: | Těsto: • 30 dkg mouky (15 dkg polohrubé, 15 dkg hladké) • 1 prášek do pečiva • 15 dkg změklého tuku • 10 dkg cukru • 1 celé vejce případně trocha mléka • Krém: • 1 měkký tvaroh • 1 celé vejce • 1 lžíce másla • 400 ml mléka • 1 vanilkový puding • 1 vanilkový cukr případně cukr dle chuti • |
|---|---|
| Postup: | Na vál si dáme mouku s práškem, do důlku přidáme změklé máslo, vejce a cukr a vypracujeme případně s trochou mléka těsto. Je to křehké těsto,takže se drolí a špatně se s ním pracuje, proto se má dát asi na hodinu do chladu. Pak vyválíme na 2 placky. První dáme do koláčové formy na dno tak,aby pokrývala i boky formy, pak přidáme krém a zakryjeme druhou plackou. Ničím nepotíráme, rovnou upečeme do růžova. Krém připravíme tak,že si uvaříme z mléka, vanilky, případně dalšího cukru dle chuti a vanilkového pudingu krém a ještě do horkého dáme lžíci másla, celý měkký tvaroh a vajíčko. Vše dobře promícháme a nalijeme na placku. Upečený koláč krájíme až po úplném vychladnutí. |
| Vložil: |
|
| Datum: | 23.11.2008 19:37:14 |
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.