| Suroviny: | cukrářské piškoty (2 bal.) , 2 x šlehačka na šlehání 33%, 2 x zakysaná smetana, silná káva, cukr, troška Cinzana, kakao |
|---|---|
| Postup: | Uvaříme si silnou kávu, necháme jí vychladnout a osladíme podle chuti.Mezitím než káva vychladne ušleháme si dvě šlehačky a do ušlehaných ještě lehce zašleháme zakysanou smetanuy, osladíme a kápneme trošku Cinzana.Do vychladlé kávy přidáme také pár kapek Cinzana a v této koupeli máčíme cukrářské piškoty z obou stran. Namočené piškoty pak dáváme do nějaké formy, nebo na mísu pěkně vedle sebe.Na piškoty pak dáváme první vrstvu bílé šlehačkové hmoty.Opět piškoty namočené v kávě a zase vrstva bílé hmoty.Když máme dezert pěkně hotový, můžeme horní vrstvu ozdobně zvlnit tupým nožem a šoupneme to do lednice.Po několika hodinách, nebo ještě lépe přes noc necháme Tiramisu "pracovat" a než budeme dávat dobrotu na stůl, posypeme přes tenoulinké sítko obyčejným neslazeným kakaem. Recept je opravdu jednoduchý, rychlý a výsledek stojí za to! |
| Vložil: |
|
| Datum: | 23.11.2008 19:41:45 |
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.