| Suroviny: | Těsto: 3 vejce, 1 lžíce kakaa, 100 g moučkového cukru, 70 g hrubé mouky a 1 čaj. lžička prášku do pečiva. • Krém: 100 g másla, 1 lžíce kakaa, 100 g moučkového cukr; 30 g másla, 30 g hladké mouky, 250 ml mléka. 2 kelímky 33% šlehačky, asi 30 g čokolády na nastrouhání a slunečnicová semínka v čokoládě na ozdobu (nemusí být) • |
|---|---|
| Postup: | V míse vyšleháme žloutky s cukrem, přidáme kakao, hrubou mouku smíchanou s práškem do pečiva a nakonec opatrně vmícháme tuhý sníh z bílků. Těsto nalijeme do máslem vymazané a vysypané formy ( já používám menší formu od Tescomy, kdo chce na plech, musí zdvojit dávku všeho) a upečeme v předehřáté troubě na 180°C asi 20-25 minut. Po upečení necháme vychladnout.Krém: Ze 30 g másla a stejného množství mouky si připravíme jíšku, odstavíme, vlijeme mléko, rozmícháme, vrátíme na minutku na plotýnku a vymícháme hladkou kaši. Necháme ji zchladnout a mezi tím si vyšleháme máslo s cukrem a kakaem. Když je jíšková kaše vychladlá, vmícháme máslovou hmotu a vyšleháme do krému.Šlehačky vyšleháme do tuha.Na studený korpus natřeme kakaový krém, na něj dáme ušlahané šlehačky a postrouháme čokoládou ( buď na vaření, margotkou, to je jedno). Dáme vychladit do lednice, neljépe přes noc a po nakrájení řezů ozdobíme semínkem. Já to dělám tak, že si řezy hned po zhotovení lehce nakrájím a ozdobím hned, nečekám do rána. |
| Vložil: |
|
| Datum: | 23.11.2008 19:43:42 |
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.