| Suroviny: | Na těsto: 3 celá vajíčka, 12 dkg cukru, 15 dkg hladké mouky, 3/4 prášku do pečiva, 75 ml oleje, 75 ml vlažného mléka. • Na puding: 1/2 litru mléka, 1 čokoládový puding, 2 lžíce cukru. • Na potření: 1 zakysaná smetana, 1 vanilkový cukr. • Na posyp: mletá skořice • |
|---|---|
| Postup: | Z mléka, pudingového prášku a cukru uvaříme puding.Vajíčka prudce šlehačem vyšleháme s cukrem do pěny, postupně přidáváme olej a mléko a nakonec mouku s práškem do pečiva. Nalijeme na vymazaný a vysypaný menší pekáček nebo do dortové formy a ihned do tohoto syrového těsta lžící lijeme uvařený puding cik cak. Poté vložíme do předem vyhřáté trouby a upečeme do růžova. Puding nám v buchtě klesne a těsto nám vytvoří takové bochánky. Smícháme si zakysanou smetanu s vanilkovým cukrem a ihned povrch touto kašičkou potřeme. Dáme někam za okno do chladu a po chvilce posypeme hustě mletou skořicí. Krájíme až po úplném vychladnutí a skladujeme v lednici. Peču na malém pekáčku rozměrů 32 x 23 cm. |
| Vložil: |
|
| Datum: | 23.11.2008 19:47:29 |
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.