| Suroviny: | TĚSTO VYPALOVANÉ: 50 g másla, 3/4 l mléka nebo vody, 150 g poloh. mouky, 3 vejce, trochu soli • těsto: dvakrát želatina 4ks, šlehačka ve spreji • Krém: 1/2 l mléka, 1 vanilkový pudink, 2 lžíce polohrubé mouky, 1 vanilkový cukr, 1 máslo, cukr moučka, rum • |
|---|---|
| Postup: | POSTUP : Do kastrolu dáme mléko nebo vodu, tuk a sůl a směs přivedeme do prudkého varu. Za stálého míchání přisypeme mouku a mícháme tak dlouho, až se hmota nechytá hrnce. Pak sundáme nádobu z ohně, těsto přendáme do porcelánové misky, vařečkou je trochu v misce rozetřeme a asi 2 minuty vmícháváme postupně vejce. Pečeme v ne příliš horké ale dobře vytopené troubě 200 Oc. Takto upečené těsto ihned používáme.POSTUP VAŘENÍ KRÉMU: uvaříme pudink a do vychladlého zašleháme 1 máslo, cukr podle chuti a trochu rumu.Na vrch uvařená želatina a šlehačka,ale ty těsta dvě jedno do spodu pak krém pak druhé těsto pak želatina a šlehačka ( než dáš šlehačku nechat ztuhnout) |
| Vložil: |
|
| Datum: | 23.11.2008 19:52:45 |
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.