| Suroviny: | Na těsto: 5 žloutků, 5 lžic cukru, 1 lžíce horké vody, 3 lžíce oleje, 1 prášek do pečiva, 5 lžic polohrubé mouky, 3 lžíce kakaa, sníh z bílků. • Na krém č.I: 1/2 mléka, 15 dkg cukru, 2 vanilkové pudingy, 200 ml vaječného koňaku, 1 máslo. • Na krém č.II: 1 šlehačku na šlehání a ztužovač šlehačky, 1 zakysanou šlehačku a ztužovač šlehačky, cukr dle chuti.Zavařenina na pomazání piškotu. • |
|---|---|
| Postup: | Žloutky, cukr, vodu a olej šleháme do pěny, poté přidáme mouku s práškem do pečiva a kakao a nakonec tuhý sníh z bílků, který jsme ušlehali se špetkou soli. Těsto vylijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech a dáme upéct asi na 180 stupňů. Upečené těsto se začne krásně odchlipovat od okrajů pekáče, necháme vychladnout. Mezitím si připravíme krém, tj. v oslazeném mléce uvaříme hustý puding, pozor, musíme stále míchat, aby se nepřipálil! Poté necháme trochu vychladnout a zamícháme do něj vaječný koňak, vhodíme jedno celé máslo a vyšleháme hladký krém, necháme chvilku vychladnout.Upečené těsto pomažeme zavařeninou, nalijeme a pěkně uvrstvíme krém a dáme celý plech do lednice vychladit. Mezitím si vyšleháme šlehačku na šlehání s oběma ztužovači a cukrem dle chuti, přimícháme po lžících opatrně zakysanku a celý tento bílý krém natřeme opatrně na krém pudingový. Posypeme dle chuti grankem, strouhanou čokoládou nebo různými barevnými hoblinkami. Dáme zpět do lednice, necháme úplně zatuhnout a pak teprve krájíme na řezy! Jsou vynikající!!!! |
| Vložil: |
|
| Datum: | 23.11.2008 19:54:30 |
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.