| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Ještě jedna možnost jak otěhotnět

[<<Předchozích 300] Příspěvky 301310 z 898 [Dalších 588 >>]
Marťa, bezdětná
  • 
31.8.2005 16:50:01
Ahojky, citim se tak nak podobne. Kolem me jsou same maminy a kocarky a kazdy se me pta,kdy uz budu mit miminko? Kamosky mi rikaji ze sem tim uz posedla, hrozne se snazim na to nemyslet,ale nejde porucit mozku.. Jsem rada, ze nejsem sama,kdo ma tenhle problem. Jednou to prijde,ale to cekani je nekdy desny.Preju vam hodne uspechu pri zkouseni.m.
Jana Bonsaj
  • 
18.8.2005 19:29:14
Ahoj vsichni,
jiz neco kolem pul roku se snazime a porad nic. Obcas mam pocit ze nemyslim na nic jineho a take se bojim ze prave pro to to nejde. A navic jsem bohatsi o zkusenost se samovolnym potratem. Takze me k tomu vsemu prepada strach z toho aby se to neopakovalo.
Ale dnes jsem se dostala na tyto stranky a ctu jak diva. Strasne moc me potesila tva rada a reakce na nej.
Takze stejne jako ostatni ti dekuji za nadeji a ja jdu do toho take ;-}
  • 
15.8.2005 13:03:52
Vysadila jsem antikoncepci v březnu a protože jsem byla netrpělivá, četla jsem si různé články, jak otěhotnět. Po přečtení tohoto článku jsem to zkusila (asi jsem se trefila náhodou i do plodných dnů) a po čtrnácti dnech jsem zjistila, že jsem těhotná. Možná je to náhoda, ale každopádně jsme doma nasadili metodu milovat se vždy a všude a mít radost hlavně ze sexu a nemyslet jen na otěhotnění.
Veronika
  • 
9.8.2005 9:24:21
Ahoj Barčo, dostala jsem se na rodinu po dlouhý době - měla jsem dovolenou. Taky mám vždycky docela problém najít vzkaz od tebe, asi to dělám blbě :-)))) Kdyžtak mi piš na mejl - veronika.vtipy@seznam.cz . Musela jsem si ho založit, aby mi známí nehltili schránku v práci, proto ten název :-) Jinak k miminku, to s tím bývalým CHÁPU!!! Taky by mi to bylo líto :/ Třeba se vám to povede taky teď někdy a pak budete chodit s bývalým na plavání kojenců :-DD Jinak našla jsem zajímavou statistiku na www.antikoncepce.cz:
Naděje na otěhotnění z jednoho pohlavního styku je pouze 3 %. Uvolněné vajíčko je schopno oplodnění jen 24 hodin, spermie nanejvýš 2 dny. Pokouší-li se pár o otěhotnění, je zapotřebí mít pohlavní styky alespoň třikrát týdně. Při této frekvenci otěhotní během jednoho měsíce asi 15 % žen, během půl roku asi 60 %. Nedojde-li k otěhotnění ani během jednoho roku, je to rozhodně důvod k pátrání po příčině a lékařské pomoci (u žen s velmi nepravidelným cyklem a u dvojic, které měly problémy s otěhotněním v minulosti, už dřív). Současná lékařská věda dokáže velkou většinu případů neplodnosti vyřešit.
Takže vidíš, že otěhotnět hned 1. měsíc není žádná sranda. A co se týče ovulačních testů, ty za mě nebyly :-), takže s něma nemam vůbec žádnou zkušenost... Já jsem ovulaci zjistila, podle toho, že mě bolelo uprostřed cyklu břicho jak praskl ten folikul s vajíčkem (někoho ovulace fakt bolí - je to taková bolest, že jsem byla i párkrát v nemocnici, myslela jsem si, že mám zánět slepýho střeva :-) Takže pak když jsem zjistila, že je ta bolest od ovulace, nepotřebovala jsem testy, ale stejně to trvalo docela dlouho :-// No uvidíme, jak to bude s tim druhym. Jinak ti přeju úspěch hned ve 2. měsíci snažení :-) a zase napiš :-) Veronika

Dáda 28
  • 
29.7.2005 14:29:27
Ahoj Veroniko,

dekuji ti za odpoved a povzbuzeni. U nas porad nic noveho porad jen zkousime. koncem kvetna jsem byla u lekare a ten mi predepsal clostylbegyt, snad aby napomohl zrani folikulu a snazsimu puniku spermie do vajicka, rikal ze pokud nic do zari tak me chce znovu poslat na zjisteni pruchodnosti vejcovodu, vebec nechapu proc kdyz uz jednou zjistili ze je vsechno OK. No docela uvazuji ze zmenim lekare, mozna ze uz si najdu i nejake specializovanejsi zarizeni. Rikam si cekame a cekame a porad nic tak mozna cekame na spatny zastavce :o)

Nicmene porad prstikujeme, teda spis ja, tak budeme doufat ze se jednou zadari. Dokonce jsem ssi koupila i ten ovulacni minimikroskop a zjistuju tim ovulaci a podle nej u me dochazi kazdy cyklus k ovulaci.

Chystame se i na dovcu tak snad kdyz je to leto, slunicko, teplicko ... . Mej se fajn a jeste jenou diky za tvoji odpoved
Baru
  • 
19.7.2005 13:46:59
Ahoj Verunko, tak dneska jsem byla u doktorky, (která neví že se snažím otěhotnět, vlastně to neví skoro nikdo, je to přece jen první měsíc, a taky protože se chci vyhnout otázkám typu "tak co už se to povedlo atd...) Doktorka mě vyšetřila a řekla jen že je všechno v pořádku. Takže jsme tenhle měsíc neuspěli :-( Ale hlavně mě teď nejvíc ranilo, i když to není asi to správný slovo, když jsem se dozvěděla, že můj bývalý přítel čeká rodinu. Ne proto, že bych k němu ještě něco cítila, to vůbec, rozešli jsme se dávno protože náš vztah vyšuměl do kamarádství, a nikdy jsem ho nemilovala ani zdaleko tolik,jako teď svýho manžela, ale prostě jen kvůli tomu malýmu prckovi. Asi hlavně proto, že bych chtěla být těhotná já. Ach jo !!! :-(
Musela jsem se někomu "vybrečet", nikomu jinýmu jsem to ani neříkala.
Ještě jsem se chtěla zeptat, kolikrát si mám dělat ten ovulační test a kdy mám asi tak začít.
Díky moc
  • 
14.7.2005 19:32:27
Ahoj :-) o čaji na posílení dělohy jsem neslyšela, jen jsem někde četla, že na posílení dělohy PŘED PORODEM je čaj z maliníku, ale ten se pije až v termínu porodu, jeho pití dřív by prý mohlo způsobit předčasný porod. A na ženským čaji je myslim napsáno, že se nemá pít v těhotenství. Zeptej se v lékárně. A ke té skleničce :-) Taky si dávám každý večer sklenku :-)))) a taky pomalu plánuju druhé mimi :-) Udělám to tak, že dokud nezjistím, že jsem těhotná, nebudu nic měnit, pak přestnu s kávou, vínem, kouřenim a tak :-) Někde jsem četla, že je sklenka vína povolená i v těhotenství (ale asi nemysleli bohužel denně :-( že je důležitější psychická podoha maminky. Já to v minulym těhotenství neriskovala, ale moje kamarádka si sem tam sklenku i v těhotentví dala (1 za měsíc asi :-) Ty zjistíš, že jsi těhotná teprve, když se oplodněné vajíčko uhnízdí v děloze a začne vylučovat těhotenský hormon HCg (ten co barví tehotenský test na fialovo :-), jinak těch 14 dní před tím, když ještě nevíš, že jsi těhotná, pluje oplodněné vajíčko volně vejcovodem a s tvým krevním oběhem ještě není propojené, takže si vínka ani nevšimne. Takže snad mu sklenička nevadí :-) Určitě zase napiš :-) Veronika
Baru
  • 
14.7.2005 12:54:10
Verunko mám ještě jednu otázku? Prý je ještě dobrý nějaký čaj, ale já vůbec nevim jaký. Jestli to je nějaký ženský, nebo jiný. Prý se tím posílí děloha!? A ještě jsem se chtěla zeptat, jestli nevadí, když si každý večer dám skleničku vína. Řekla jsem si, že dokud neotěhotním, tak budu žít normálně, ale přece jenom tohle mi trochu vrtá hlavou. Díky moc za rady.
Baru
  • 
14.7.2005 10:02:21
Ahoj Verunko, napsala jsi to naprosto skvěle! Je fakt, že nejdřív se mi zdálo, že žádný čípek nemám, ale pak jsem ho našla :-) Moc Ti děkuju, a když to nevyjde teď, tak nějaký ten příští měsíc určitě. Dám vědět. měj se hezky.papa
Lenka - Martin, 4 roky
  • 
13.7.2005 8:10:19
Byla jsem na tom dost podobně. Manžel děti nechtěl nikdy (to jsem věděla od začátku vztahu, jen jsem doufala, že "to" nějak přirozeně "naskočí" každému - ale nefunguje to...) z prvního manželství má dospělého syna. Když na mě mateřské touhy přišly, nepomohlo tiše doufat a zkoušet vysvětlovat ani prosit. Nakonec jsem se musela dostat k k zoufalé taktice "nůž na krk". Bez dětí si život opravdu nedovedu představit. Mě bylo 27 manželovi o 13 let víc, takže jsem musela počítat i s tím, že opravdu může trvat dlouho, než se to vůbec zadaří. Nabylo to vůbec jednoduché - otěhotněla jsem po 8 měsících snahy (samozřejmě spíš z mé strany), ale stálo to za to. Teď mám už zase spády na druhé mimi a situace se celkem podobně opakuje.... Jen s tím, že už jsem zase o čtyři roky starší a může to trvat ještě déle... Držím ti moc palce, ať ti to vyjde míň "bolestně" než u nás !
[<<Předchozích 300] Příspěvky 301310 z 898 [Dalších 588 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.