| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Ještě jedna možnost jak otěhotnět

[<<Předchozích 400] Příspěvky 401410 z 898 [Dalších 488 >>]
Mici, snazilka pod vedenim doktoru
  • 
26.11.2004 10:00:10
Ahoj Pavlino,Lucko,

doktorka supr, ale mimco nikde...Zatim:-)
Vyzvedla jsem si z lekarny prasky, injekce a vsechnu tu moderni technologii:-) a od pristiho mesice to do sebe zacnu sypat:-))
Btw, byla jsem to ja, kdo psal o tom, ze se mi meho partnera podarilo presvedcit o tom, ze dite je vlastne bezva:-) Povazuju to za svuj supr uspech.

Krome lehke paniky okolo mimca se mam docela dobre, az mozna moc:-) Mam praci, ktera me bavi, pritele, ktery je proste uzasny, nejake ty kamose, obcas cas na kino, sport, knihu...

Pavlino/Lucko - odkud jste? Co takhle se nekdy sejit, zasportovat a pokecat? Ja jsem prazak (rodily:-)

Zatim se mejte supr a piste!!!

Mici

PS: dnes jdu oslavovat narozeni jednoho mimca, paradox,co?:-)
Lucka snažilka
  • 
25.11.2004 11:01:47
Ahoj, jsem na těchto stránkách nová a opravdu se mi zalíbili. My s manželem už se snažíme o miminko asi půl roku a pořád nic. Tento cyklus jsem poprvé vyzkoušela prstíčkovou metodu, tak jsem zvědavá. Za necelých 14 dní se uvidí. Jsem napnutá a doufám, že to vyjde.
Pavlina 30
  • 
25.11.2004 10:12:38
Ahoj Mici, tak jak to u Tebe dopadlo? Podarilo se s pomoci pani doktorky? A vubec - Marti jak jsi na tom Ty? Mate pro me nejake pozitivni zpravicky? Ja se na net dostanu jen obcas (teda v praci mam pristup neomezeny, ale cas neni) a tak vzdy jdu napjate na nase tema a cekam, ze si tam neco hezkeho od vas poctu:-) U me je vse pri starem, minuly mesic opet nic, nicmene ted je doba vhodna na "fazi snazeni":-)) Myslim ze to byla Martina (pokud ne, tak se predem omlouvam), kdo psal, ze manzel k tomu pristupuje laxne a ze uz uspech byl ho presvedcit, ze mit deti neni zas az tak spatne:-) Tak to jsem rada, protoze u nas je to hodne podobne ... snazim se ja, manzel to bere tak, ze kdyz se zadari, tak se zadari a kdyz ne, tak casu habakuk. No ... asi pro nej. Me ted v lednu bude 31 a ja moc casu nemam:-( Ale jak jsem uz nekolikrat psala... je moc prima si tady od vas precist, ze se v tom neplacam sama:-)) Holky - prosim napiste mi uz neco hezkeho, jako ze u vas se ty dve ocekavane carecky objevily, at nezracim (nejen ja) nadeji:-)) A kdyby se neobjevily, tak alespon jak se mate a zda jste nevykoumali nejake dalsi "zarucene" zpusoby, jak k nim prijit:-))) Mejte se prima a piste-piste-piste!!! Pavlina
Lucka snažilka
  • 
25.11.2004 10:03:17
Už půl roku se s manželem snažíme otěhotnět, ale zatím se to nevede. Minulý cyklus jsme vyzkoušeli měření teploty, ale moc jsem z otho moudrá nebyla.Teď jsem vyzkoušeli prstíčkovou metodu, tak čekáme jaké budou výsledky. DOufáme, že to vyjde.
Mici, snazilka pod vedenim doktoru:-)
  • 
8.11.2004 18:17:31
Ahoj Petro, Pavlino, Martino a dalsi a dalsi...,

jsem taky moc rada, ze se zapojujete do diskuse a ze mate podobna trapeni. Teda, aby to nevyznelo spatne - ne, nejsem rada, ze taky nemuzete otehotnet!

Nekdy driv jsem psala, ze jdu k doktorce, ktera mi udela testy a tak. No a mam ted po testech. Z krve a z ultrazvuku poznala, ze "luxusne" ovuluju:-)Hm, podle jeji rady jsme tedy nacasovali domaci aktivitu, ale nic:-(((V krvi mi nasla jeden hormon, ktery je vylucovan stitnou zlazou a zabranuje otehotneni. Prima:-((Tech pricin muze byt asi vic. A taky pri mem stesti bude:-(Nicmene tedka beru prasky, aby se mi hormon umoudril. Je to docela sila, maji vedlejsi ucinky (zvraceni, unava, = proste je mi blbe jak psovi). Modlim se, aby mi to pomohlo. V prostred cyklu jdu zas na ultrazvuk, abychom zjistili, kdy se uvolni vajicko a budem se zase snazit:-))

Hm, proc tohle vsechno pisu? Mozna, ze to aspon nekomu z Vas pomuze. Vidim jako docela dobry napad jit k doktorce a takova vysetreni si vyzadat. Podle me to "urychli" cely proces, nez by se clovek zbytecne snazil a trapil atd. Moje puvodni doktorka pro me totiz nehla ani prstem, rekla at se snazime tak pul roku a pak prijdem!No, to by tedy byla hezka ztrata pul roku:-)

Asi vas napadlo, proc nezenu partnera na vysetreni take. No, je to trochu slozitejsi, nic na svete neni 100% perfektni. Ze stavu "nikdy nechci deti" se presunul do "hm, dokazu si to predstavit" a prestal "si 100% davat pozor":-))Takze jedu systemem pomalych krucku...:-))Zensky jsou vazne skvely manipulatorky:-))

Tak, uz jsem zase o neco optimistictejsi. Proste to musi vyjit!!!!Tenhle geneticky potencial si nenecham ujit:-))

Mejte se uzasne, myslete pozitivne a piste!

Mici

Pavlina 30
  • 
8.11.2004 17:49:45
Ahoj Marti (a ostatní samozřejmě také:-), to je bezva když vidím, ze nejen já jsem tak trochu "postižená" tím, jak tu moji touhu po mimču prožívám ...znásilňování manžela, neustálé podvědomé počítání dnů, atd.:-) Jak už jsem jednou říkala, rozhodně to nikomu nepřeju, ale musim říct, že vždy, když si vyhledám příspěvky vztahující se k "Hola, hola" a vidim zde další zprávičky, tak mě to moc pomáhá, povzbuzuje a dodává sílu. Holky -doufam,že třeba za ten minulý týden se u vás objevila nějaká ta pozitivní zprávička, např. že premenstruační syndrom tentokrát "zklamal" nebo tak něco podobného ať vidím, že to alespoň někde jde. Já jsem momentálně také v "očekávání" té zlé noviny teď někdy na začátku týdne a PMS syndrom se u mě rozjel na vysoké obrátky:-( A to jsem si říkala, že by to mohlo tentokrát vyjít, protože jsem zkusila nový "fígl":-))) Teda ono to bude asi blbost, ale co vy myslíte: jak jsem psala, většinou to s tím snažením v mých dnech D vydržíme tak max. 2 dny za sebou (zavidím těm, co na tom leží ráno, v poledne, večer:-)))). Pokud to mé "svádění" vyšlo, tak to bylo pokaždé den PŘED max. hodnotou na ovul. testu a potom hned ten druhý den v den D, kdy ty čárky byly totalně fialové obě. No ale když jsem asi posté četla ten návod, tak jsem si řekla, že ty čárky ukazují hladinu hormonu, který dokáže prasknout folikul a "vyhnat" vajíčko na cesty, tzn. nejplodnější dny by měly teoreticky být v den fialových čárek (den D),ale hlavně ten den nasledující. Takže tentokrát jsem to tak zkusila, ale obávám se, že bez úspěchu:-( Máte vy s tím nějaké zkušenosti, ať už vlastní nebo převzaté od úspěšnějších kamarádek?:-) To víte ... na mě asi platí to pořekadlo, že tonoucí se stébla chytá:-) Ale musím vám říct, že hlavní je neztrácet humor a optimismus!:-))
Mějte se moc prima a určitě pište-pište-pište ... hlavně ty pozitivní zprávičky. Ufff ... tak teď je tady maxi-příspěvek prozměnu zas ode mne. Pavlína
  • 
3.11.2004 7:43:27
Ahojte.
S manželom sa o bábätko snažíme takmer rok. Chcem vyskúšať "prstovú" metódu, ale neviem či mi to pomôže - môj problém je totiž iný. Robili mi testy na hladinu hormónov a zistili mi zvýšenú hladinu testosteronu a hyperprolaktinémiu. Tento mesiac som si však začala merať bazálnu teplotu - už 7 deň mám 37,2°C ( predtým som mala cca 36,6 - 36,9 °C). Menštruáciu mám dostať za 7 dní.
Neviem preto či u mňa prebehla ovulácia alebo nie, nakoľko je známe že pri zvýšenej hladine testosterónu a prolaktínu ovulácia neprebehne, teda cyklus je anovulačný.
Ja však stále verím, že by som mohla konečne otehotnieť, moju psychiku napraví už len bábo.
Preto Vás prosím ak máte niekto podobnú skúsenosť poraďte mi. Ďakujem.
MartinaM(30)
  • 
1.11.2004 18:28:36
Ahoj Mici a ostatní holky,
Mici mluvíš mi úplně z duše,já když jsem navštívila v říjnu mého pana doktora,tak mi to taky zvedlo náladu.Uklidnil mě a od té doby již nejsem tak upnutá na těhotenstvi(taky jsem si řekla že už toho bylo dost-nechci se připravit o zdraví).Taky už mě nevrušuje pohled na holky(i podstatně mladší) s bříškem nebo kočárkem,nebo zprávy o těhotných kamarádkách.Pokud to nepůjde přirozeně,zkusím příští rok IUI metodu.Není to přímo umělé,jen trošku zkrátí cestu spermiím k vajíčku.Mici je dobře,že sis někam vyrazila,ono to fakt pomáhá a příjdeš na jiné myšlenky.Já se teď momentálně uzdravuju z operace kolene-plastika kolenního vazu,takže šmajdám a nemůžu nic moc dělat.Ale aspoň mám jiné starosti.I když vím,že podvědomí je někdy silnější než já,a občas to na mě vyvalí.To se pak vybrečím a zase se vzpamatuju.
Takže hlavu vzhůru,ono to nějak dopadne,asi to chce nechat všemu volný průběh
Mějte se hezky Martina
Mici, (30) snazilka, porad nic
  • 
1.11.2004 13:31:12
Pavlino, Martino, Petro, vsichni!

Supr, jsem rada, ze mame podobny problemy/taktiku:-)

Rozhodla jsem se sverit se (trochu) do rukou lekarky - je to prima baba se smyslem pro humor. A hlavne se snazi pomoct. Nahnala me na odber krve (cca 3-5 den po menstruaci a pak 19-21 den) a mezi tim na ultrazvuk. Krvi zjisti, zda u me probehla ovulace. Ultrazvukem (cca 14 den) mi zjistila, ze fulikul (nebo jak se ta potvurka jmenuje) existuje a hodla prasknout. A uvolnit vajicko. Doporucila mi, abychom se minuly vikend snazili, ze pry je ta "optimalni doba". Ani jsem milacka nemusela znasilnit...nevideli jsme se totiz par dni a tak to "slo hladce":-)))Ted cekam...doufam, ale uprime receno citim na sobe "predmenstruacni syndrom" a tak z toho asi nic nebude:-( Ve CT 4.11. jdu k pani doktorce na kontrolu, uvidime, co mi rekne.

Bojim se. Bojim se, ze pres vsechnu snahu nam to nepujde. Sakra, musim na to porad myslet.

Kdyz to jde, utesuji se tim, ze 30 je porad v pohode. Vim min o 3 parech (one 37 a dalsi 36 a 36), kdy se to zadarilo a touhle dobou uz skoro rodi. Asi bychom to proste nemely vzdavat, ale zas se k diteti tak straslive neupinat. Jsou i jine veci v zivote, pro ktere stoji za to zit! Chce to jen spravnou davku sebevedomi!!!(odrazet utoky ostatnich typu "deti jsou tak skveli, smysl zivota,proc ty je jeste nemas, atd atd")

Jo, vim, ze uz jsem se moc rozepsala:-) Tak posledni komentar, slibuju. Nevim jak Vam, ale me dela trochu problemy jit napr. sama do hospody/baru/restaurace. O vikendu jsem se rozhodla a vykrocila sama do jazz klubu. Byli tam skoro sami chlapi, chvili se tak nejak divne koukali, ale pak jsme se dali do reci, bylo to prijemne a UPLNE V POHODE! Zvedlo mi to sebevedomi a cim dal tim min me "rozhodi" poznamky/komentare o detech. Uz se proste necitim tak menecena, kdyz deti nemam:-)

Mejte se krasne!

Mici

PS: neni nekdo z Vas z Prahy? Mohly bychom se treba casem sejit atd....

• 
31.10.2004 9:59:10
Pět měsíců jsme se snažili o miminko,ale nedařilo se,měřila jsem teplotu,koupila jsem si mini mikroskop ,který podle slin určí plodné a neplodné dny,ale nic.Pak jsem nalezla tento článek,vyzkoušeli jsme a čekáme miminko,jsem v 6.měsíci.Moc a moc děkuji za to že tento článek vznikl. Dana S.
[<<Předchozích 400] Příspěvky 401410 z 898 [Dalších 488 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.