| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Ještě jedna možnost jak otěhotnět

[<<Předchozích 450] Příspěvky 451460 z 898 [Dalších 438 >>]
Jana
  • 
30.8.2004 6:54:24
Ahojda,
mohla bys mi prosím dát adresu na Centrum Jonas? Mám totiž pocit, že ovulaci také nemám uprostřed cyklu, jak se všude uvádí, ale asi týden před menstruací. Snažíme se dva měsíce a zatím nic, až teď mě ale napadlo, že asi ve špatnou dobu. Zjistila jsem, že v určitých dnech jsem hrozně nafouklá (břicho) a ani nemám potřebu jíst. Vždy jsem to přičítala očekávající menstruaci, ale tu jsem ani jeden měsíc nedostala po tomto "oteklém" období, ale až za další týden. Kamarádka mi říkala, že takhle nafouklá je vždy při ovulaci.
Máte s tím někdo podobné zkušenosti? Díky Jana
Karin 1
  • 
27.8.2004 19:41:46
Ahojte.Mam 25 a som 2 roky vydata.ale babo planujeme uz 8 mesiacov.Velmi ma zaujal clanok od Veroniky ale velmy tomu nerozumiem .Mam si najst cipok v posve a a vkladat tam spermie co mi tam zanechal manzel?Dakujem dufam ze mi poradite.Ahojte a gratulujem kazdej co sa to podarilo.Pa
M2
  • 
26.8.2004 14:36:08
Ahoj Marti,
nevím, zatím jsi se neozvala, jestli ses dostala na net a stáhla si ten recept ? Jak jsi na tom, nejseš nemocná ? Podívám se za 10 dní, teď mám dovolenou.
M2
Martina2
  • 
23.8.2004 12:55:00
Marti,
chtěla jsem ti ještě říct, že bylinky na ten čaj, je lepší koupit někde v obchodě specializujícího se na bylinkové čaje, než v lékárně, protože je to tam levnější. nevím proč jsou lékárny tak drahé, ale rozdíly jsou někde citelné. Já jsem všechny pořídila do 150,-korun a to v brně. nevím, jakou máš možnost Ty, ale je to jistě lepší.
M2
Martina2
  • 
23.8.2004 10:59:35
Ahoj Marti,

tak doufám, že jsi měla hezký víkend.
Měla jsem ráno trochu plno, tak Ti posílám ten slíbený recept až teď, odpoledně už jdu k doktorovi, tak na mě mysli, ať je všechno v pořádku, nerada bych zase nějaké problémy.

Ten recept je :
světlík lékařský 1 dávka, třezalka tečkovaná 1 dávka, kontryhel 1 dávka, yzop 1 dávka, mateřídouška 1 dávka, řebříček 1 dávka, heřmánek 1/2 dávky a tužebník jilmový 1 dávka. dávka je asi 10g. 1 polévková lžíce se přelije vroucí vody, nechá 1/4 hod. louhovat a slije. Pije se po menstruaci prvních 7 dní dvakrát denně - nalačno a večer, zbylé dny cyklu jednou denně ráno nalačno. Při menstruaci se pití vynechá a pokračuje až po skončení. To se opakuje 3 měsíce.
Tak hodně štěstí.

Řeknu Ti, je to o nervy, zdá se to strašně dlouhá doba. Měla jsem štěstí, že manžel ráno vstáva dřív, a tak mi ten čaj vždycky nachystal a slil.

Měj se hezky
M2
Martina2
  • 
20.8.2004 10:29:35
Marti,
určitě pošlu, ale mám recept doma, tak v pondělí ho budeš mít.

Jinak hezký a klidný víkend,dcera jede zítra s babičkou na výlet a manžel do práce, ale prý bude spěchat :-))
M2
Martina 2
  • 
20.8.2004 10:20:12
Ahoj Marti,
jsem ráda, že ses ozvala, už jsem napsala dvakrát, dnes těsně před Tvou odpovědí. Když tak si to přečti taky.
Co se týká toho hlenu, jsem na tom podobně. Moc ho nemám a pokaždé jindy (asi kvůli té nepravidelnosti) a většinou se mi taky jen lepí, jeden den se možná trochu táhne, ale nic moc. asi to budu muset víc pozorovat, ale když lítám ráno s dcerou do školky,pak do práce, pak do školky, z práce a fofr doma, asi to znáš, není moc času na sebe.
Začala jsem si měřit tento měsíc teplotu, ale pozdě (asi 10 dní po měsíčkách), mám pořád 36,6-36,9, tak uvidím.
Tu prstíčkovou metodu taky teď zkoušíme, nohy opírám o stěnu asi půl hodiny, podložím zadeček dvěma polštáři, už bych asi měla mít teď někdy ovulaci, ale čekám. 2 měsíce jsem zkoumala, jakže vlastně ten čípek najdu a jak ho nahmatám, tak jsem si přečetla články tady na serveru o metodách... a snad už se trefím, překvapuje mě, že je tak "blízko", ale s podloženým zadečkem asi jo. Je takový trochu otevřený, přesně jak to popisovali u žen po porodu, cítím jako kůžičku a mezi ní trochu prostoru, tak to bude asi ono.
Jinak během té půl hodiny usínám, takže nevím, jestli tam něco zůstane, jenom se přesunu do vodorovné polohy.
Jinak zkus trochu klidu při milování, já vím, že se to lehce říká, jsem na tom stejně, ale naštěstí jsme se s manželem už sladili.
S těma měsíčkama jsi mě trochu uklidnila, i když HA jsem vysadila už vloni v listopadu, ale měla jsem to 4 měsíce fajn a jak jsme se začali pokoušet o potomka, tak to začalo lítat. minulý měsíc jsem měla s M taky takový problém - hodně jsem krvácela, naštěstí byly v červenci ty volné dny. Ale protože máme příští týden jet na dovolenou, objednala jsem se k doktorovi,ať mi poradí léky, minule jsem zkusila algifen i ibalgin, ale nijak zvlášť to nepomohlo. A protože je to horší každý měsíc a já nevím, kdy to vlastně přijde, tak nechci být překvapená na dovče.Ještě ke všemu se mi u toho dělalo zle, i v noci mě budily pocity na zvracení a motala se mi moc hlava a to jsem to naposledy neměla nijak moc.

Tak hlavu vzhůru a snad se nám zadaří.
Martina 2
Martina1
  • 
20.8.2004 9:55:25
...ten receptík na čaj určitě pošli....jseš moc hodná, dík
M.
Martina1
  • 
20.8.2004 9:38:54
Ahoj Marti,
děkuji Ti za odezvu, s tím toaleťákem to tedy vyzkouším (zatím je to zbytečné, mám jen 3 dny po M, takže zatím hlen žádný). Taky nevím, jestli uprostřed cyklu, v tzv. ovulačním období bude toho hlenu dostatek, zatím jsem to vždy pozorovala jen setřením z kalhotek, ale na prstech se to většinou jen lepilo, nikdy se netáhl:-((
Taky jsem začala s prstíkovou metodou a to ihned první den po skončení M a taky asi vsadím na pravidelné obdenní milování zakončené tímto způsobem. Ještě k té prstíkové metodě. Předtím jsem to nikdy nezkoušela, takže nevím, zda-li to, co nahmatám je pochva, nebo čípek...v každém případě se snažím vše, co by chtělo vytéct ven znovu, co nejhlouběji vrátit zpět. Toto vše s podloženým zadečkem a když jdu spát, nedávám si tampón, který by stejně vše absorboval, ale postačí tatáž ruka, s prstíkama, která hlídá semeno alespoň do té doby, dokud neusnu. Bohužel však tím, že při milování už 2 měsíce nemyslím na nic jiného, než na manželův orgasmus, nějak při tom zapomínám na sebe a proto u mne k vyvrcholení nedochází, a pokud ano, tak hned na začátku ( při předehře), ale potom při vlastním milování už ne. A právě ženský orgasmus je prý nesmírně důležitý pro otěhotnění, když se děloha otevírá a zavírá. Toto mne trošku štve, ale jak říkám, nemůžu se na to pořádně soustředit, myslím jen na erekci manžela.
Ty píšeš o nepravidelné a bolestivé menstruaci, myslím, že za tím nehledej nic špatnýho, já po vysazení HA měla něco podobnýho. První (normální) menstruaci jsem mněla vlastně až tu poslední. Ta předcházející byla tak silná, že už jsem mněla strach, že snad vykrvácím, dva dny jsem si musela vzít dovolenou, protože jsem doslova plavala v krvi.
Pokud by si s tím měla delší dobu problémy, raději si zajdi ke gynekologovi ať tě raději preventivně prohlídne. Měj se hezky
Martina1

Martina, 1 dcera
  • 
20.8.2004 9:32:47
Ahoj Marti,

tak se znovu zkouším zapojit do diskuze, i když nevím, jestli to někdo čte.
Vzpomněla jsem si, že když jsem otěhotněla poprvé, brala jsem předtím 3 měsíce bylinný extrakt (Gynex) a dávala ho i manželovi. K údivu všech jsem otěhotněla (a to mi doktoři dávali po operaci minimální šanci)asi druhý měsíc po ukončení užívání. Protože jsem ho teď nemohla sehnat (firma inovovala výrobek), našla jsem někde na internetu recept na čaj na otěhotnění. Psala ho tam nějaká paní, která po něm otěhotněla 5x. Shodou okolností i moje tchýně a její babská část ho zná a všichni mají dětí.. Tak nevím. Výhoda je, že Gynex musíš přestat užívat hned, jak zjistíš, že jsi těhotná, ale bylinky nevadí.Zatím nemůžu posoudit, protože jsem ho teprve dobrala. Ale kdybys měla zájem nebo někdo jiný, tak ho napíšu.

Zdraví a hodně štěstí.
Martina2
[<<Předchozích 450] Příspěvky 451460 z 898 [Dalších 438 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.