Martina, 1 dcera |
| • |
19.8.2004 12:46:57
Ahoj Marti,
čtu si Tvůj dotaz na Pavlu, které moc přeji to těhotenství. Mám sice už jednu dceru, ale teď se snažíme o druhé, ale zatím taky nic. Holčička se narodila po léčbě po operaci, brala jsem léky na úpravu cyklu.Ale už je to 5 let.Teď zatím nic.Po přečtení všech rad se budu taky snažit toho využít. Hlen sice mám a taky ho spíš pozoruji po stěru toaletním papírem jako Pavla, ale mám strašně nepravidelné a bolestivé měsíčky, takže mě čeká prohlídka u lékaře.Taky mám strach, protože nevím, jestli to není zase něco jiného. Jinak Ti držím palečky, aby Ti to vyšlo. Martina2 |
Pavlína |
| • |
18.8.2004 10:26:24
Ahoj Marti,
ráda odpovím (vždyť jak psala autorka původního článku, pro mimi by i žížalu překousla; a tak dotaz je přece jen příjemnější :o)). Ke sledování si plně vystačím s toaletním papírem po použití toalety (problém samozřejmě je, když hlenu není dostatek, což tedy u mě rozhodně není). A navíc, s toaleťákem se mi to zdálo i hygieničtější, a bez problému zjistím i pružnost hlenu. Samotné kalhotky se mi jevily nespolehlivě a nebo jsem truhlík – prostě, sice jsem viděla, že jsou špinavé, ale jaký druh hlenu to způsobil, to jsem stejně nezjistila. Můj cyklus je cca 24 dnů (někdy 23, někdy 25). Doufám, že ti to bude alespoň trošku k něčemu. Pěkný den přeje Pavlína |
Martina |
| • |
18.8.2004 9:59:02
Ahoj Pavli,
díky za informace, tento měsíc na to vlítnem a uvidíme. Já to zkoušela prvně ten minulý měsíc (mám cca 30 ti denní cyklus, a podle tabulek měla být ovulace 15 a 16 den, podle bílkového hlenu to tak odpovídalo, ale nezadařilo se. Měla bych ale jeden trochu indiskrétní dotaz. Jakým způsoben jsi ten hlen zkoušela? (je to hrozně blbý o tom psát) z kalhotek, nebo přímo stěrem prstů z pochvy? já to vlastně sledovala jen z kalhotek. Cca do 5 dnů po M byly kalhotky naprosto čistý no a ten 15 den byly špinavý jak čunče,tak jsem naznala, že to je právě ta "ovulační" chvíle a pro zichr jsme to s manželem pojistili i ten další 16 den, kdy už ale kalhotky byly opět čistý. Pokud si tento příspěvek čte ještě nějaká jiná snažilka, ať mi všechny napíšou jak to vlastně provádějí ony. :o((( No, to, že píšeš, že jsi vysledovala 5,6 den po M...jak dlouhý míváš cyklus Ty? Měj se pěkně, užívej si dvou proužků a ať se daří!!! Marťa |
|
|
17.8.2004 15:04:06
Chodila jsem k lékaři, který se stryktně držel pravidla ovulace, že je v polovině cyklu. Snažili jsme se o mimi dva roky a do jiného stavu jsem přišla podle kalendáře z Centra Jonas. Vypočítali mi ovulaci na konci cyklu, těsně před menstruací. A hned to vyšlo. Můj doktor tomu samozřejmě nevěřil, že je to nesmysl. Ale já jsem přesvědčena, že u každé ženy je to individuální. Měla jsem totiž nepravidelné měsíčky.
|
Pavlína, bez mimi? |
| • |
17.8.2004 12:34:56
Ahoj Marti,
děkuju za gratulaci, mooooc mě potěšila. A hlavně taky ty na sebe dávej velký pozor a stavbu domečku nechej chlapům – no a sama se pasuj třeba na stavbyvedoucího :o)))). A teď něco málo k tvým dotazům: o mimi jsme se začali snažit hned po svatbě, tj. od dubna tohoto roku. Pro někoho to asi není žádná doba, pro mě to bylo jako celá věčnost. Asi jsem si opravdu bláhově myslela, že když na to hopsnem, hned se dostaví výsledek – pěkná naivka. No a když se nic nestalo ani první, ani druhý cyklus, tak jsem se zcela náhodně dostala na tyto stránky – všechno, co se dalo přečíst – přečetla, a co se dalo zkusit – zkusila (v měření teploty mám ale zmatek, výsledky jsou jak na horské dráze). Abych to zkrátila: vysledovala jsem bílkový hlen hned po odeznění M (cca 5 či 6 den) a tak jsme to s manželem otestovali + prstíkovou metodu taky. Vlastně ani nevím, co je příčinou úspěchu, fakt je, že se výsledek dostavil hned první měsíc po podrobnějším a pravidelném sledování. Nevím, jak moc jsem ti pomohla, třeba ano. Přeji pěkný den a hodně štěstí. Pavlína |
Martina |
| • |
17.8.2004 11:29:50
Ahoj Pavli,
tak to vidíš, všechno dobře dopadlo. Moc Ti to přeju, hlavně teď dávej na sebe pozor. Já jsem 1.5. potratila mimi v 8-mém týdnu, nevím proč se tak stalo, ale pravda je, že my teď zrovna stavíme domeček a já neustále něco tahala, nosila a namáhala se asi víc, než je zdrávo. Nemuselo to být způsobeno tím, ale raději si dej na to pozor, buď v klidu a moc se nenamáhej. Ještě se Tě zeptám jak dlouho jste se o mimi snažili? Myslíš, že se to stalo právě ve dnech Tvé ovulace? Zkoušela jsi všechny ty metody popsané na zdejších stránkách? Moc by mě to zajímalo. Tak Ti držím palce a zase napiš Marťa |
Pavlína, bez mimi? |
| • |
17.8.2004 7:26:17
Ahoj Marti,
je mi to líto a cítím s tebou, protože vím, jaké to je zklamání. Doufám, že to nezakřiknu, ale v sobotu jsem to už nevydržela a udělala si těhu-test: a vida je mršky, oba proužky se objevily :o). Ještě jsem to potuplovala jedním testem dneska ráno - opět byly dva. Teď si zkusím dám rande s paní doktorkou, abych to měla potvrzeno i profesionálem. Mám obrovskou radost ale zároveň i tak trochu strach, protože docela dost nevím, co mě všechno čeká a naopak vím, jak snadné je v prvních týdnech potratit. Držím ti palečky, aby jsi se do měsíce taky mohla radovat. Pavlína |
jitka |
| • |
16.8.2004 15:10:48
marto,
nectu cely prispevek,jen koukam ze beres vit. A, k prilepseni k otehotneni. mela bys vedet, ze je keratogeni, muze zpusobit mutace plodu, tak bych to s nim opravdu neprehanela, a k tomu je na bazi tuku, ktery se z tela nevylucuje v moci, ale skladuje se, a tim se jeho zradnost muze zvysit. Tak bacha, prover si to. Lepsi je vit. E, mozna si se spletla? Ten posiluje svalstvo delohy, antioxidant, netoxicky, podporuje obnovu tkani, atd. vrele doporucuji a drzim palce jitka |
Martina |
| • |
16.8.2004 14:34:49
ahoj Pavli,
tak jsem Ti ráno napsala odpověď, ale asi jsem to špatně odklikla, protože v pavoukovi jsem svou odpověď nenašla. Jak jsem již v úvodu nadpisu napsala, dopadlo to špatně. M se dostavila ve čtvrtek, přesně podle kalendáře, už ve středu jsem měla příznaky, ale stále jsem věřila, že se mi to jen zdá, každou volnou chvíli jsem chodila na WC a kontrolovala...určitě to znáš. Takže mi tedy nezbyde nic jiného, než znovu měřit teplotu, analyzovat kvalitu hlenu...(už se na to moc těším :-(( Koupila jsem si o víkendu tu kys.listovou, pangamin a vit.A a uvidíme... Snad budu mít za měsíc příznivější zprávy. Byl to zatím nezdar pouze měsíčního snažení..., no, věřila jsem tomu, že se to povede hned napoprvé (asi jsem blázen crazík). Doufám tedy, že to zpoždení u Tebe není jen samo sebou a móóóóć Ti držím pěstičky ať to dobře dopadne!!!!! Tak čau a ozvi se, co a jak. Marťa |
Pavlína, bez mimi |
| • |
11.8.2004 14:12:05
Ahoj Marti,
to jsem zase já. Jak jsi na tom? Říkala jsi, že asi kolem 13. by jsi "neměla" mít M - já vím, že je to ještě brzy se ptát, ale já jsem děsně zvědavá. Já už "přesluhuju" 3 až 4 dny, vím že to nic neznamená, ale zároveň mám marňavou jiskřičku naděje. Budu se těšit na Tvou odpověď. Zdraví a palečky drží Pavlína. |
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.