Petra (32) |
| • |
6.8.2004 16:18:37
Ahoj holky, nebo ze bych taky pouzila Petrin "Hola, hola"? :-)
Taky se musim smat, super si popsala pocity, ktere asi vsichni obcas mame. Asi taky zacnu vsude rozhlasovat, ze jsem stara, ze to nebude hned, abych mela klid :-). Mejte se hezky. Petra |
Pavlína, bez mimi |
| • |
6.8.2004 11:08:41
Ahoj Petro,
díky, ze příspěvek, ještě teď se musím smát, když si na něho vzpomenu. Myslím si, že zrovna takový pohled na věc hodně pomůže snažilkám odpočinout si od strnulého pohledu z digitálního teploměru, přes prsty (zda se lepí, táhnou nebo schnou) na tabulky, které čím dál tím více připomínají loterii :o))). A vůbec, lehčí pohled na naši společnou věc jen pomůže k uvolnění už tak dost napjaté psychice – mě tedy určitě. Doufám, že zase brzy napíšeš – po tom tvém dnešním psaníčku se mi všechno jeví lepší a snazší, i to sluníčko více svítí. Měj se hezky a přeji jen to nej :o)))))))!!! Zdraví Pavlína |
Petra(31) |
| • |
6.8.2004 9:58:11
Ahoj, holky!
Použila jsem cimrmanovské "Hola, hola!", protože jsem netušila,jak nazvat pokračování našeho psaní a hlavně, jak názvem sjednotit odpověď jak Kamile, tak i Martině. A "Hola, hola" mi přišlo stejně geniálně prosté, jako Mistr sám! :-))!!!! K té poloze! Já třeba patřím k té dsetině žen, kterým se po porodu nevrátila děloha do původní polohy, ale mám ji zakloněnou dozadu. Takže, jak mi bylo řečeno, malinko to můžeme spermiím usnadnit tím, že zvolíme při milování polohu zezadu, a pak zůstat ležet na břiše. Pan doktor se mi trefně zeptal, jestli vím,jak se nakrývají feny? Že je po "akci" chovatelé pověsí na čas za zadní nohy! Hmm. On má takový svébytný humor.:-)) Jinak kyselinu listovou, jsem taky zakoupila, i když někde mi jí prodat nechtěli, protože je na předpis. Vitamíny zatím žádné neberu, ale psalo se tady hodně o Calibrum Baby plan. Já jsem si koupila Sarapis. (Ovšem cenu jsem manželovi neprozradila) a teď tiše doufám, že mi upraví mé úchvatně rozhozené cykly. A už čtvrtý den piju nějaký čistící čaj. Měla bych to vydržet asi 6 týdnů, tak si budu věřit.:-) Je chuťově "výborný"! Já mám hlavně pocit, že totiž ani neovuluji. Bazální teplota mi pořád poletuje stejně nízko.- Můj kapesní mikroskopek mi zase pořád ukazuje plodné období (už asi 14 dní)! Podle hlenu jsem zase neplodná pořád a čípek mi přijde pořád ve střední poloze! No prostě v tom mám "bugr"!!! Ale psychicky jsem už klidnější. Ty první měsíce po rozhodnutí se mít další dítě, jsem byla děsná. I mi to říkali známí. Pak jsem navštívila svého "vtipného" (v dobrém) gynekologa a vrátila se na zem. I moje kamarádka - studovaný spec. pedagog - kdesi v odborné literatuře našla, že průměrná délka otěhotnění po třicitce je cca 24 cyklů! Doufám, že tedy vybočím z průměru a "zmákneme" to dřív! :-), taky jsem z těch, co mají radši všechno hned..... A k tomu věku. Já si prostě stará nepřijdu a ani mi to nevadí. Dokonce se přiznám, že se na svůj věk už i vymlouvám a větička "To víš, už jsem stará", ze mne čas od času vypadne a dotyčné odbourá. (kor moje rodiče) To jsem se zase rozepsala! Omlouvám se. Ahoj Petra PS: Ještě k tomu manželovi a jeho postoji! Předevčírem jsem zase zmateně vyhodnocovala své příznaky plodnosti, a když jsem choti při dávání dobré noci švitořivě oznámila, že jsem asi v té správné fázi (tento cyklus již po několikáté), dal mi pusu a se slovy "To jsem se zase dneska ale přecpal" vyklidil bojiště. (byli jsme na večeři). Takže jsem jen polkla a usnula. Sama. Haha. Ale jinak se i milujeme. fakt. :-)))) |
Pavlína, bez mimi |
| • |
5.8.2004 12:08:18
Ahoj Martinko,
určitě, se ozvi, jak to u tebe s M dopadlo. Jsem moc zvědavá a držím palce, aby nepřišla, protože já bych taky měla mít příští týden „možná“ jasno, jak se u nás doma zúročilo naše láskyplné snažení. A asi stejně jako ty budu pěkně naštvaná, když se to nepovede. (Čekáme na prvního potomka.)Jenže ono je tak těžké být v psychické pohodě a na to nemyslet, když mimi oba moc chceme. Ještě jednou, moc ti držím všechny palečky, co mám a přeji hodně štěstí. Pavlína |
martina |
| • |
5.8.2004 9:10:36
Ahojte holky Petry,
znamená-li jméno Petra skálu, potom by mne zajímalo, co znamená mé jméno-nejspíš to bude taky nějaká bojovnice, nebo tak nějak.:-o To, co obě píšete o snaze otěhotnět...., je to sranda,jako byste psali o mně, mě je 34 (mám sice jednoho potomka), ale ta snaha o to mít další mimi stala se u mne skoro posedlostí. Neustále na to myslím, počítám, měřím teplotu a sexuální radovánky-jako by stratily to pravé kouzlo milování (alespoň u mne), protože neustále myslím jen na to jedno ( a není to dobře). Určitě by bylo nejlepší na to vůbec nemyslet, být v pohodě jako předtím a s největší pravděpodobností by to mělo i větší účinek, než být takto posedlá. Nechci tím vůbec obtěžovat svého manžela (ten si z toho nic nedělá- bere to spíš jako loterii,bude-bude, nebude-nebude) a je to asi dobře, pokud by měl být i on v takovém presu, nejspíš by se mu do toho vůbec ani nechtělo.(opakovanou soulož v plodných dnech :-)))to by asi nepřežil!!! Začali jsme ze snažením se o mimčo tento měsíc, cca za 8 dní by se (neměla) dostavit M, pokud se dostaví, tak mě to nejspíš pěkně naštve. To, že Ti Petro gynekoložka řekla" co bys chtěla po třicítce", taky mě to připadá, že to není normální. Člověk do 25 let studuje, potom se snaží najít si partnera na "celý život"-a to taky nějaký ten čas trvá a ve třiceti, když se toto vše konečně podaří a chce přivést potomka do harmonického přostředí nezatíženého dluhy, bydlením v podnájmech , nebo u rodičů a pod....tak najednou je pozdě a je starej? Do téhle chvíle jsem si to o sobě nemyslela. Cizí lidi nás ještě stále oslovují "slečno"- tak si myslím, že to s námi zase nebude tak zlý?!?! Je dobře, že víme jak na to- jak tomu alespoň trochu pomoci a jsme-li zdravé my a naši miláčkové, tak se to musí podařit co nejdřív. Alespoň já tomu věřím. Stále mi leží v hlavě těch 12%(za cyklus bych to brala), ale pravděpodobnost početí při ovulaci, při přesném a správném načasování musí být daleko vyšší (bacha!!!jsem matematik):-))) Mějte se moc hezky a dám vědět příští týden co a jak Martina |
Kamila 29 |
| • |
5.8.2004 8:57:31
Ahoj holky,procházím již druhý týden tyto stránky (v rámci časových možností v práci),hledám odpovědi na své dotazy popř. myšlenky.Když jsem viděla,že diskuze je z posledních dnů,tak jsem si řekla,že vám taky napíšu.Snažíme se s přítelem od 10.6.2004 (odjeli jsme na dovolenou) o první dítě zatím bezúspěšně. První měsíc jsem vše nechala náhodě,ale od druhého měsíce už jsem si řekla,že na náhodu už toho bylo příliš (nikdy jsem neuměla čekat a vytáčí mě to).Změnila jsem téma serfování na netu pro více informací.Do té doby mě zajímaly výše úrokových měr hypoték,novinky stavebních spoření apod. (kvůli bytu) a taky protože jsem vystudovaný ekonom,který se živí kancelářskou prací neekonomického zaměření. Teď čtu vše možné,momentálně k tématu anovulace,což je první příčina.Začla jsem měřit bazální teplotu,což mi poradil i dr.,kterého jsem navštívila s problémem začínajícím opakovaným zánětem močového měchýře s pocitem co dělat,zda nejsem těhotná xléky když jsem se zrovna v tom měsíci snažili o dítě.Doktor mi položil dotaz - jak dlouho se pokouším o dítě,že se obávám brát léky v začátku těhotenství.Naivně jsem odpověděla,že jsme se snažili celý měsíc velmi poctivě,několikrát denně až jsem měla pěkně "obroušené tělo". Po té jsem se dočetla,že dle rady pana gynekologa na zdejší poradně,že sex by měl být 1x- za 1-2dny.2 dny je pro mě moc dlouho,tak to zkoušíme téměř každý den,z bazální teploty jsem totálně v nejasnostech,ale musím měřit ještě jeden měsíc než poletím znovu k doktorovi,zda je to na léky či nikoliv.Dokonce jsem četla,že je důležitá poloha i v souvilosti se sklonem dělohy.Od příštího měsíce začínám brát kyselinu listovou+ještě asi něco.Co zkoušíte vy? Omlouvám se za délku emailu.Kamila
|
Petra(31) |
| • |
3.8.2004 13:11:11
Mne to taky překvapilo, protože už jsem tady někde četla i slyšela, že není dobré to s "výrobou" přehánět a naopak dát si třeba pauzu, a pak na to " vlítnout". Nevím, ale fakt to říkal.Že prý jsou "uleželé" a nekvalitní. A když jsme tvořili synátora "leželi jsme v tom" ob den. Jenže to nám bylo o hodně míň. Haha. Ale zase moji známí, co byli na umělém oplodnění, si museli dát 3-5 dní před odběrem pauzu. Jenže to spíš bylo z kvantitativního hlediska. Haha. Nevím. Třeba doktor myslel jen v ty "pravé" dny jako pojistku. Poté, co jsem mu popsala naší sexuální frekvenci a on mi řekl, že když něco chceme, musíme se holt snažit a přestat být líní. Jenže je fakt, že to je s tím jedním prďousem jednodušší. Ale vám se to určitě povede, a když ne normálně, tak si pak rovnou užiješ třeba zkumavková dvojčátka!!! Já už všem v okolí rozhlásila, že nám to hned tak nepůjde, protože mě všichni bombardovali dotazy, kdy už bude to druhý a mně to vadilo. Teď mám pokoj a soustrastné pohledy. haha.
Měj se hezky a nezapomeň Petra znamená latinsky skála, takže i my - Petry toho hodně vydržíme a hned tak se nedáme!!!!!! Ahoj skálová |
Petula, 3 kluci 9/05,6/07,9/10 |
|
|
3.8.2004 12:19:35
Ahoj Peto,
jsem rada, ze si napsala a ze nejsem v tom sama :-). Ja bohuzel jeste zadneho potomka nemam, ale snad se nam s manzelem podari, doufam. Je pravda, ze nase sance s vekem jsou daleko mensi, nez u mladsich, ale uz s tim nic nenadelame a musime vydrzet byt co nejdele v pohode. Tobe Peto nezbyva, nez cekat na ovulaci, ale myslim si, ze urcite v dalsim cyklu ji mit budes :-). Urcite se ti to po vysazeni HA srovna, moc ti to preju, aby to bylo co nejdrive. S tou opakovanou soulozi to je zajimave, myslela jsem si, ze spis denni snazeni je pro nizsi koncentraci spermii pro oplodneni horsi, nez snazeni se ob den. Mej se hezky Petra |
Petra(31) |
| • |
3.8.2004 10:53:16
Ahoj!
Taky vám do toho vlezu! :-) Jak tak koukám, můžeme založit klub "nadtřicátnic". My se snažíme o druhého potomka. V únoru jsem po 3 letech vysadila HA, pak jsme si dali měsíc pauzu a vrhli se na "výrobu". Začala jsem měřit podle STM. Myslela jsem, že to bude brnkačka a .... nic. Minulý měsíc se mi nedostavila M, ale podle TT jsem těhotná nebyla. Naběhla jsem tedy k doktorovi, dostala provokačku a bylo mi řečeno, že jsem po HA rozhozená a co že chci, po třicítce! Že jsme udělali chybu, když jsme ten měsíc po vysazení HA vypustili, že právě naopak, v něm je největší šance, a že průměrná délka otěhotnění po třicítce je klidně dva roky, a že proti dvacítkám máme tak 50% šanci. Odcházela jsem od něj s přesvědčením, že si druhý den zažádám o důchod, když už jsem tak stará! Případně se někam sama, dobrovolně,zahrabu! Ještě mi doporučil, že máme v těch opravdu plodných dnech, které mám hezky naznačeny, ale obávám se, že ani neovuluji (podle BT), nasadit takzvanou "opakovanou soulož", tzn. "střihnout si to" zhruba tak po 4 hodinách znova, páč spermie pak nejsou "odleželé", ale čerstvé a čilejší. (Mezi námi,přála bych vám vidět, jak to mého manžela poděsilo! :-)))) ) Jo a ještě mi schválil ten mikroskop na určení plodných dnů ze slin, protože mi odsouhlasil, že kdybych se snažila určit ovulaci pomocí ovulačních testů, tak se v mém případě nedoplatim. Omlouvám se za tak dlouhou stať. Ahoj (taky) Petra |
Jana, zatím brzdetná |
| • |
2.8.2004 14:26:57
Ahoj, omlouvám se, jestli nevhod vstupuji do polemiky Martina vs. Peťula, ale Vaše téma je přesně to, nad čím přemýšlím také já. Teď jsem ve stádiu, kdy čekám, jestli se menstruace dostaví, jestli ano, začnu se symptotermální metodou, protože chceme taky miminko. Tento měsíc to zkoušíme poprvé a já mám pocit, že to musí vyjít a jestli ne, pomalu o sobě začnu pochybovat, což je podle odborníků nesmysl. Podle bolestí, výpočtu ovulace jsem si určila, kdy by to mohlo být, po jsem dělala stojky, až mě brněly nohy, se souložemi jsme to nepřeháněli (spermie nejsou potom tak kvalitní, samozřejmě půst také není správný). Podle gynekoložky jsem "zdravá žena s velkými rezervami". Jen si ve skrytu duše přeju, ať to vyjde co nejdříve, protože partner už není nejmladší (je mu 36) a čas letí...na druhou stranu si nechci neúspěch připouštět, protože to také škodí Tak hodně štěstí nám všem.
|
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.