| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Ještě jedna možnost jak otěhotnět

[<<Předchozích 480] Příspěvky 481490 z 898 [Dalších 408 >>]
Petula, 3 kluci 9/05,6/07,9/10
2.8.2004 13:35:18
Marti, ted jsi me docela dostala s tim pocitanim :-). Myslim si, ze je to pocitano za jeden cyklus, to by znamenalo, ze by se to melo teoreticky povest priblizne do 9 mesice snazeni.
Ta teplota by se opravdu mela merit rano, nez vstanes z postele a ve stejnou dobu. Ja mam digitalni teplomer a ten zmeri teplotu tak do 1. - 2. minut, takze by te to nemelo tolik zdrzet. Urcite to stoji za to.
Papa
Petra
martina
  • 
2.8.2004 13:11:27
ahoj Petři,
děkuji Ti za odpověď, i když pokud by to skutečně mělo být jen těch 12%,jak píšeš, tak to je číslo docela děsivý...(myslela jsem pravděpodobnost početí právě v plodné ovulační dny), nebylo těch 12 % co uvádíš zprůměrováno za celkový měsíc včetně neplodných dnů? Pokud přece statistika uvádí, že žena, která po nechráněném ročním snažení neotěhotní, měla by vyhledat odbornou lékařskou pomoc, myslím si, že těch zmíněných 12 % (pouze 12 zdařilých pokusů ze sta pokusů) při potenciálně jednom dnu ovulačním v měsíci...,no, to by vůbec nepřicházely děti na svět, a každá druhá snažilka by se musela léčit na neplodnost...ale jestli je to tak, tak to je docela drsný.
Ty metody I.-IV. jsem už četla, s tou teplotou jsem to trochu podcenila, neměřívám si ji totiž ráno ještě v posteli,(nestíhám) ale poté, co přijdu z práce ( a to je asi pěkná hloupost,co? :-((

Jinak se měj hezky a těším se na odpověď!!!
Martina
Petula, 3 kluci 9/05,6/07,9/10
2.8.2004 11:00:58
Ahoj Marti,
urcite se podivej na clanky: Symptotermalni metoda I, II, III, IV v teto sekci "Poceti". Ja se podle toho ridim a je to perfektne srozumitelne popsane, vcetne mereni teploty a interpertace vykyvu teplot a jak jim zabranit. Je mozne, ze uz si tyto clanky cetla :-).
Co se tyce pravdepodobnosti poceti, nekde jsem vycetla, ze je asi 12%. Moje gynekolozka mi rekla, ze kdyz se snazime 3 mesice, to je jako kdybychom se nesnazili vubec, takze asi opravdu ta sance neni tak vysoka, jak si obcas myslime :-)
Tve obavy chapu, taky nejsem nejmladsi a snazime se.
Mej se hezky a drzim pestiky :-)
Petra
martina
  • 
2.8.2004 9:50:02
Ahoj,
čtu si všechny možné rady, hledám v nich odpovědi na otázky, které by mne zajímaly, ale přece jen by mne zajímalo něco, o čem se tady ještě nemluvilo.
Je mi 34 let, mám 14 ti letou dcerku Janičku, otěhotněla jsem u ní naprosto bez problémů. Dalších 13 let až do letošního jara jsem brala HA. CCa v únoru jsem jí vysadila, hned v zápětí- tj. v březnu jsem otěhotněla, ale bohužel v květnu (v 8 týdnu) jsem miminko potratila. Můj gynekolog mi sdělil, že bych s dalším otěhotněním měla alespoň 1/2 roku počkat, až se děloha stoprocentně zregeneruje. Teď je to cca 3 měsíce, menstruace mi chodí pravidelně, jsem v pořádku a rozhodli jsme se s manželem, že už se znovu začneme pokoušet o miminko, které bychom si moc přáli. Zkoušela jsem si měřit teplotu, abych zjistila ovulační den, bohužel ale vůbec nemůžu tuto metodu brát vážně, teplotu mám každý den jinou 36,6-36.9 ( a teplota nebývá vyšší nebo nižší v období, kdy má), nedá se podle toho nic naplánovat. Spoléhlivější je ovulaci zjistit podle cervikálního hlenu, (cca 15-16 den od prvního dne menstruace).Chtěla jsem se zeptat, jestli se někde dá sehnat nějaká literatura zabývající se početím, jaká je pravděpodobnost úspěchu při načasovaném tulení v plodných dnech a jak víc tomu můžu pomoct, způsoby, které ještě neznám, nikdy jsem se takovými věci nezabývala a jsem v tého oblasti velký amatér. trochu mám strach z toho, že už přece jen mi je 34 let, a nechci zbytečně otálet, čas je neúprosný a čekat rok a víc je v mém případě hodně dlouhý..., ach jo. Všechny Vás zdraví Martina
Martina
  • 
24.7.2004 18:41:17
Ahojky,
také se s manželem snažíme už víc než rok o miminko,ale zatím to nejde.Také každý říká ať na to nemyslím.Z počátku jsem čekala na menstruaci a po vynechání jsem si hned první den dělala test.Byla jsem na krvi,aby mi udělali testy jestli jsem v pořádku,tak teď čekám na výsledky.Teď už na to tolik nemyslím,nevím proč,prostě počkám na výsledky krve a další vyšetření a uvidíme.Aspoň si teď s manželem užijeme nenucené milování.Dříve jsem pořád chodila,že musíme,protože mám plodné dny a manžel byl z toho také nesvůj,teď to prostě necháme náhodě.
Dobi
12.7.2004 15:46:06
Ahoj Eriko.
Musím reagovat na tvůj dotaz. Snažíme se s manželem už 14 měsíců. Spojila jsem se s Brněnským centrem CENAP (Centrum naděje a pomoci) a tam mi vysvětlili symptotermální metodu – sledování teploty. Takže tahle metoda je opravdu spolehlivá. Pomocí Sarapisu jsem si upravila cyklus a OVU přichází i podle teploty pokaždé 17 den cyklu. Navíc mám z odborného tisku z mezinárodní konference o přirozeném plánování rodičovství. tyto info cituji:
…jedním z příspěvků na této konferenci bylo i srovnání spolehlivosti různých přístrojů na měření ovulace a samotné symptotermální metody a jejich kontrola ultrazvukem. Průzkumu se zůčastnilo 62 žen u kterých bylo odsledováno 122 cyklů. Ze všech přístrojů měli nejlepší výsledky Cyclotest – 2- plus – jen 1,7% nepřesných záznamů, pak Babycomp – 4,7% nepřesných záznamů, Bioself 2000 – 7,5%, Persona 20,8% a mikroskopy na sliny až 51,6 – 73,4% nepřesných záznamů. Symptotermální metoda se na 100% shodovala s ultrazvukem a měla 0,0 nepřesných záznamů.
Jenže dle mé zkušenosti, tohle všechno nestačí, když zjistíš po takové době snažení, že vejcovody jsou neprůchodné a je potřeba je pročistit – ale v tomto zjištění jsem na začátku. Takže až budu vědět víc, zase se nejen s tebou o své poznatky podělím.
Dobi
12.7.2004 15:11:35
Ahoj Veroniko.
Stejně i já se přidávám k mnoha děkovným reakcím na Tvůj příspěvek, A vůbec děkuji všem, se stejným problémem, že se rádi dělíte o své poznatky. Je to báječné, že tato diskuse existuje (když už se nic nedozvím od svého gynekologa).
Ale chci se vrátit k tvému příspěvku Veroniko. Asi před třemi dny jsem tvou metodu vyzkoušela a asi nemám tu „správnou gynekologickou praxi“, nebo neznám zatím tak dokonale své tělo, prostě se mi zdá, že jsem na žádný hrbolek nenarazila. Nebo mám krátké prstíky (bohužel, manžel je má snad ještě kratší). Byla jsem opřená i o stěnu a tak jsem vydržela asi 5 minut. Takže to je má první zkušenost. Tak uvidíme. Dám vědět jak to dopadlo.
Ještě jednou díky Veroniko a všem ostatním.
8.7.2004 8:02:51
Ahoj, dočetala jsem se tady o prstíkové metodě, ale mám k tomu takový malý dotaz. Když se tady budu snažit tím prstíkem nevytáhnu si všechen ten "dárek" od mého manžela zase ven. Vždyť se přece na ten prst musí nalepit. Vím, že to píšu asi pro někoho vulgárně, ale nevím jak lépe to říci. Děkuji za názory. Mějte se pěkně. Pa Petra
7.7.2004 16:33:52
Ahoj holky, mám takovej malej problémeček. Mám strach použít prstíkovou metodu z toho důvodu, že bych si všechen ten "dárek" od manžela mohla zase pěkně vytáhnout na tom prstíku. Co vy na to? Díky
Lenka
  • 
28.6.2004 10:20:09
Moc gratuluji a přeji pohodové těhotenství.
[<<Předchozích 480] Příspěvky 481490 z 898 [Dalších 408 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.