| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Ještě jedna možnost jak otěhotnět

[<<Předchozích 640] Příspěvky 641650 z 898 [Dalších 248 >>]
18.9.2003 13:23:36
díky za uklidnění.
Netahala. jsem v 6 týdnu.
Mám hrozný křeče v břiše. Už pro mě jede manžel a pofrčíme k doktorovi. Mám strašný strach!!
18.9.2003 13:23:29
díky za uklidnění.
Mám hrozný křeče v břiše. Už pro mě jede manžel a pofrčíme k doktorovi. Mám strašný strach!!
18.9.2003 13:23:25
díky za uklidnění.
Lenka
  • 
18.9.2003 13:20:32
Klid, taky jsem na začátku krvácela, ale za dva dny to přešlo, teď jsem 19tt. V kolikátém jsi týdnu? Netahala jsi něco těžkého?
18.9.2003 13:11:41
Mončo, co mám dělat. začala jsem krváce. sice jen málo ale stejně.........!
Jana
  • 
18.9.2003 11:25:12
Ahoj holky, nevím jestli je nejlepší těhotenství "chytře" prozradit ihned po podpisu nové smlouvy, a oklamat tak zaměstnavatela, obvykle se to moc nevyplácí a holky zbytečně strácí důvěru, samozřejmě není potřeba těhotenství ihned v 5-6 týdnu hlásit, počkala bych tak do toho 12-13 týdne, kdy je kritická fáze již za náma.
Z praxe znám, že je lepší se férově domluvit co a jak dál, kdy plánujete návrat, samozřejmě, vždy záleží přesně na konkrétním případu, ale snaha vyzrát na něj se vždy nevyplácí, ten důvod k vyhazovu si pak může najít stejně - ovšem ne v těhotenství, to je pravda. Zdravím J.
Viky
  • 
18.9.2003 11:19:36
Jo a ještě mě napadlo, že řešení by bylo, kdybys byla teprve necelé dva roky po škole, protože v tom případě je ujednání o pracovní době na dobu určitou neplatné (jestli jsi o to teda Ty sama písemně nežádala). Jinak jsem koukala na starší příspěvky a vypadá to že jsi čerstvá těhulka (gratuluju!!!) a budeš mít první mimčo. Při prvním těhotenství bříško roste většinou pomalu, takže to na Tobě do konce roku nemusí být vůbec vidět. Akorát bude asi těžké se před nikým v práci neprokecnout, ne?? :o))

Jinak stejný problém bys měla, kdybys byla ve zkušební době, protože to Tě může zaměstnavatel vyhodit taky bez ohledu na těhotenství.
Viky
  • 
18.9.2003 11:07:16
Děvčata myslím, že je to docela jinak. V ochranné lhůtě jsi sice po dobu těhotenství a nemoci, ale to se týká toho, že nemůžeš dostat výpověď (resp. neuběhne v ochranné lhůtě výpovědní doba). V těhotenství je možné dát ženě výpověď jen ze zvlášť závažných důvodů (např. ruší se zaměstnavatel, zvlášť hrubé porušení pracovní kázně atd.) Když máš ale pracovní poměr na dobu určitou, tak Ti nikdo výpověď dávat nemusí a pracovní poměr prostě skončí dnem uvedeným v pracovní smlouvě. Těhotenství na to nemá vliv. Zaměstnavatel s Tebou nemusí uzavřít novu pracovní smlouvu nebo tu stávající prodloužit. V tomhle případě (zvlášť když nemáš se šéfem dobré vztahy) bych doporučovala oznámit mu to až po prodloužení smlouvy - jestli je to tedy možné do té doby utajit. A nebo se s ním zkus dohodnout. Nemáš ale podle mne žádnou povinnost ho o těhotenství informovat.
18.9.2003 10:44:55
Já myslím, že by si, Mončo, měla být v ochranné lhůtě i po výpovědi. Raději se na to zeptej nějakého známeho, kdo se v tom vyzná. Myslím si, že bě neměl vyhodit. Vždyť, když dostaneš výpověď a onemocníš nebo otěhotníš, tak si ještě 3 měsíce od toho dne, kdy si nezaměstnaná v ochranné lhůtě.
Doufám, že ti to dobře dopadne.
Markéta
18.9.2003 10:40:16
Ahojky Mončo! ikonka a přezdívka je super!!! Při čtení tvého vzkazíku mám zase slzy v očích - to bude asi tou přecitlivělostí. Ale jsou to slzy štěstí, tak to je vpohodě. Můj manžílek se mnou taky mluví v množném čísle. Včera dělal palačinky a říká: Dáš si Markét ještě palačinku? Odpověděla jsem mu že ne. A on hned: A Kvído si dá?? Je to můj miláček. Začal mě pěkně rozmazlovat. Včera jsem dokonce dostala po dlouhé době kytičku!!
Na věk se klíďo ptát můžeš. Mě je 25 a manželovi je 30. oba jsem v květnu a příští rok v květnu k nám přibude mimísek!
To je škoda, že máš v práci takového hajzlíka. To můj šéf teda z toho asi nebude zase tak moc odvázanej, jako že by skákal radostí do vzduchu, ale bude mi to přát! To vím určitě. Já jsem to tomu svému šéfovi chtěla říct, už mám i fotečku, kterou mu můžu ukázat, ale nevím.
A můžu se zeptat, kolik je tobě a tvomu manžílkovi? Odkud jste?
Měj se moc krásně a otartuj se! Markéta
[<<Předchozích 640] Příspěvky 641650 z 898 [Dalších 248 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.