natka |
| • |
16.9.2003 17:56:33
Ahoj Katy,
díky za zprávu. Doktorka mi říká, že je to normální do 1 roku, ale to víš, že se tam už chystám. "Prstíčkovou metodu" jsem zkoušela teď první měsíc, takže to budu určitě zkoušet dál. Tak doufám, že se už brzy dozvíš tu skvělou zprávičku, že seš těhotná. Určitě dej vědět. Ahoj Natálie |
Štěpka |
| • |
16.9.2003 15:54:43
Tak to bys byla hodná.Mrkni se mi na toho výrobce a já zkusim oběhnout pár lékáren.Třeba by mi ho objednali.Dneska už to nestihnu,ale snad se zítra uleju z práce.
Tak zatim ahoj. |
Monika |
| • |
16.9.2003 15:43:27
Ahoj Štěpko, mikroskop jsem měla půjčený od kamarádky, ale podařilo se mi ho sehnat. Koupila jsem ho v Brně v lékárně, ale měli ho ještě ze starých zásob, všude jinde vyprodaný. Stál 190,- Kč. Jestli budeš mít zájem, kouknu se do letáčku na výrobce a zítra bych ti napsala adresu, myslím, že by ti ho poslali i poštou. Jinak to vypadá jako rtěnka, odděláš malinké sklíčko, na které dáš slinu a až zaschne, tak to dáš zase všechno dohromady, je tam malinká žárovička, kterou rozsvítíš a zkoumáš, jak to vypadá.
V lékárně mi taky nabízeli testy na plodné dny z moči, které by měly fungovat stejně jako testy těhotenské, ale byla by jich asi velká spotřeba a jeden je na jedno použití a stojí cca 50,- Kč. Monika |
Monika |
| • |
16.9.2003 15:37:44
Ahojky, ješte makám, ale už se pomalu chytám domů, mám dnes pro změnu sraz s jinou kamarádkou, má malýho chlapečka rok a třičtvrtě a strašně roztomilounkej, začíná mluvit a všechno opakuje. S tou teplotou jsem taky teď začala měřit, ale moc mě to nebaví, každé ráno, no ale vydržím to. Psala jsi mi, že máš dostat MT 26.9., takže si myslím, že už máš plodné dny za sebou, proto ti je asi ten mikroskop neukazuje. Aspoň si to myslím.
Tak to seš véééliká cestovatelka, docela tě obdivuju, já bych nešla bydlet ani do jinýho města. No ale co vím, kam nás ještě vítr zavaje. Tak, ještě musím napsat Štěpce a už pomažu domů, jestli mě teda zase nepřijdou klienti. Včera už jsem chtěla odejít a stála mě fronta za dveřma, tak doufám, že se to dnes nebude opakovat. Tak ahojky, měj se pěkně. M. |
Monika,velká snažilka |
| • |
16.9.2003 15:10:32
Kačenko, moc děkuji za tvojí zprávičku ani nevíš jak mě uklidnilo když jsi řekla že je to běžný postup.Mám totiž kamarádku, která už má miminko a tvrdí mi že jí doktor dělal ultrazvuk hned v 5.týdnu a že si tedy bezpodmíněčně musím na něj někam dojít, aby se zjistilo jestli je všechno v pořádku(aby se vyloučilo např.mimoděložní těhotenství atd.)Takže mě takhle vylekalo a já z toho byla docela vedle, najednou jsem nevěděla co dělat.
Pro Markétku:je mi moc líto že ti není dobře ale myslím že to stojí za to, něco si vytrpět, pomysly na to sladké potěšeníčko, které máš v bříšku.No řekni.Mě zatím opravdu nic není(musím to tedy zaklepat),žádné změny nepociťuju.Akorát jednu bych měla:nedostala jsem menstruaci HA, HA, HA.To je sranda!Jsem docela v pohodě.Mějte se všechny moc krásně, všem snažilkám držím palečky.Monika |
Monika,velká snažilka |
| • |
16.9.2003 15:10:07
Kačenko, moc děkuji za tvojí zprávičku ani nevíš jak mě uklidnilo když jsi řekla že je to běžný postup.Mám totiž kamarádku, která už má miminko a tvrdí mi že jí doktor dělal ultrazvuk hned v 5.týdnu a že si tedy bezpodmíněčně musím na něj někam dojít, aby se zjistilo jestli je všechno v pořádku(aby se vyloučilo např.mimoděložní těhotenství atd.)Takže mě takhle vylekalo a já z toho byla docela vedle, najednou jsem nevěděla co dělat.
Pro Markétku:je mi moc líto že ti není dobře ale myslím že to stojí za to, něco si vytrpět, pomysly na to sladké potěšeníčko, které máš v bříšku.No řekni.Mě zatím opravdu nic není(musím to tedy zaklepat),žádné změny nepociťuju.Akorát jednu bych měla:nedostala jsem menstruaci HA, HA, HA.To je sranda!Jsem docela v pohodě.Mějte se všechny moc krásně, všem snažilkám držím palečky.Monika |
Claudia |
| • |
16.9.2003 14:53:35
Ahoj Moni! Tak jsem si dneska uvedomila ze vlastne nejedu hned rano s moji dcerou do skoly a pak do fitka protoze mame schuzku u zubare pro moji dceru.Tak jsem si zapla pocitac a mrkla se sem ze Ti napisu a mozna te jeste stihnu v praci ale jak tak ted koukam na hodinky tak to asi stejne nestihnu.Psala jsi mi jak to delas s tim mikroskopem tak jsem dneska udelala jedno a to same aniz bych cetla tvoji spravu.Vcera jsem o tom totiz jeste mluvila s kamaradkou a tak jsme obe premysleli jak to udelat.Jinak s tim krystalem ze to znamena plodne dny tak to vim protoze jsem to tam mela vyfocene na letacku.Zacala jsem si dnes i merit teploty a tak uvidime jak dopadnu stejne stale nemam ty plodne dny a uz me to zacina vytacet.Vim ze jsou jenom par dnu v mesici a tak je i zajimave ze to mas uz kolik dnu plodne.No ale to je zase asi dobre ne na jednu stranu.Jinak jsem do Severni Ameriky se dostala na praci a pak jsem se seznamila s manzelem a po dvou letech jsme se vzali no a jelikoz jsem byla v Praze rozvedena tak jsem mela i moji dceru z prvniho manzelstvi a ji jsem privezla v jejich 4 letech a zustala tu s nami a s novym tatinkem.Ted momentalne nepracuji jsem doma a celkem jsem uz otravena ale manzel ma svoji vlastni firmu a tak mu obcas zajedu pomoct z papirama atd.Jinak s tou tvoji kamaradkou jak se nechtene dostala do jineho stavu tak mam tady takovy dve jedna planovala ale az tak za tri roky a druha byla k detem strasne negativni a podivej nechtela deti rikala ze se muze stat ze zustanou s manzelem i bez deti a najednou otehotnela a ma koncem roku porodit miminko.Ja vim je to jako naschval ty co nechteji tak to maji a ty co to chteji zase nemaji.Ale neboj i na nas prijde rada a snad si budeme stale dopisovat o tom jak nam rostou briska.Tak drzim palecky,musi to vyjit a ja vim ze to vyjde.Tak se zase ozvi cauky.Hlavu vzhuru jsme prece zensky!!!
|
Markéta |
| • |
16.9.2003 14:27:42
Kačko, v hovoru jsi vždy vítaná..... :o) !!! Když jsem psala zprávičku o tom, že mi je sice blbě, ale nezvracím, asi jsem to na sebe přivolala. Teď teda rozhodně nechodím s hlavou v oblacích jako tenkrát ty, ale šourám se v předklonu a s hlavou v záchodové míse. Ale furt mi to stojí za to!
Doufám, že Monča je na tom líp a ty to taky budeš od příštího týdne snášet dobře! Jinak, co se týká té prohlídky, tak asi máš pravdu. Doktor mi říkal, že pokud jsem nedostala MT teprve 6 dní, že to na ultrazvuku nejspíš vidět ještě nebude. Je to prý taková ta hraniční doba. Markéta |
Štěpka |
| • |
16.9.2003 14:11:48
Ahoj Moniko,
nevíš kde se dá sehnat tenhle mikroskop?Mám takový dojem,že jsi psala,že ho máš od kamarádky,ale nejsem si jistá.Existuje u nás obchodní síť,která je prodává?Nikdy jsem o tom neslyšela,jak to vypadá a jak se používá? Dík za informace. Na oplátku má zkušenost z Německa: tam mají mašinku,kde se díky moči dají rozpoznat plodné a neplodné dny-tuším,že to funguje jako těhotenský test(moc jsem to nezkoumala,když jsem tam před lety byla hlídat děti tak mě nenapadlo,že bych to kdy mohla potřebovat).Ta pani co to používala to měla místo antikoncepce-prostě to využívala obráceně než my snažilky. PS: jak píšeš Claudii,že máš známou co otěhotněla ihned po vysazení a teď je z toho mimo,protože s tím tak moc nepočítala-takovejch je víc.Všem samozřejmě přeju zdravé a šťastné těhotenství,ale vždycky když vidim ve zprávách opuštěný děti,nechtěně těhotnou feťandu apod. tak si říkám,jestli je na světě nějaká spravedlnost.Ale to asi nevyřešíme.Já abych se nezbláznila,tak jsem si dala pohodovej termín do prosince a pak začnu šílet a lítat po doktorech.Né že bych teda nešílela už teď,ale asi by se mnou nebylo k vydržení.Stačí co si se mnou manžel užil vloni po potratu.Ten jedinej mě držel psychicky jakž takž nad vodou.Nikomu nepřeju zažít přístup doktorů při téhle příhodě.Nikdo vám nic neřekne a když tak leda to,že je to zcela normální!!!???,že dnes končí potratem každé 8. těhotenství a že mám půl roku počkat a zkoušet to znova.Tak to je teda přístup jen co je pravda.Promiň-trošku jsem se rozjela tak budu končit.Tak zatim ahoj a napiš. |
Kačka |
| • |
16.9.2003 13:50:49
Ahoj holky, promiňte, že se Vám do toho míchám, ale to je normální postup. Ty testy jsou spolehlivé, mě doktor vysvětlil, že kontrola brzo je zbytečná, protože on by mohl udělat maximálně stejný test. Řekl mi, ať počítám s tím, že jsem prostě těhotná a šmitec. Na ultrazvuk (vnitřní) se objednává na 6.-8. týden těhotentví, kdy už je prtě vidět a potvrdí tlukot srdíčka. Takže Vám gratuluju a užívejte si to (i když je Vám třeba blbě...), ještě teď si to pamatuju, jak jsem chodila s hlavou v oblacích...
Kačka |
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.