|
|
12.10.2005 15:20:48
Tak jsem si spočítala, že za dva roky, po které mám ze zákona nárok na rodičák mi stát velkoryse daruje 86 400. Nebude to ani desetina toho, co už ode mne odsosal za těch 13 let, co pracuju. Na nemocenské jsem byla 1x 14 dní a 2x jsem dostala podporu v nezaměstnanosti (tehdy 6.600,- = 2x 3.300,-). Ještě jsem teda zapomněla na to, že jsem se nízce přihlásila o porodné.
Nemám a nikdy jsem neměla žádný spoření a ročně potřebuju tak asi 3 recepty od doktora. Stát mi nikdy nic jiného nedal a pochybuju, že by se k tomu chystal. Naopak mne současná levicová vláda jako OSVČ dusí kde může a neustále vymýšlí, jak mi znepříjemnit mou drzost nechtít být zaměstnanec. Měla bych si jít přepižlat žíly rybičkou, neboť jsem hluboce nemorální a do morku kostí zkažená? :o) |
|
|
12.10.2005 15:17:54
Tak to mým detem, které zrejme nasávaly stredoevropskou mentalitu uz pupecní snurou, by teda jenom noha nestacila!:-)
Ne vázne, já si totiz nejsem úplne jistá tím, jak se ríká, ze kdyz je matka stastná, je stastné i díte. Ono to samozrejme zní logicky, ale bylo by to moc jednoduché. Samozrejme to v mnoha prípadech platí, u nás doma to taky vidím :-), ale treba kdyz vezmu trochu extrém: matka dá 6 týdnu po porodu díte do jeslí, je stastná, ze se muze venovat kariére, která jí naplnuje, díte vyzvedává az vecer, protoze její práce je hodne casove nárocná. Znamená to tedy, ze se díte bude automaticky cítit v tech jeslích stastne, protoze matka je stastná ve své kancelári? Takhle jednoduché to podle me opravdu není. To nechci naprosto rýpat, já se v zádných internetových konfrontacích nevyzívám, ale kdyz uz na tohle téma prisla rec, tak mi to nedá, protoze tohle mi opravdu nejde do hlavy. |
|
|
12.10.2005 15:13:07
Milado,
neboj, však on to každý kdo pobírá rodičák státu bohatě vrátí na spotřební dani. :o) Počítám, že ty peníze normálně používá a nestrká je do matrace. Mmch státní příspěvek na stavební spoření ti nevadí? Stavební spoření si přece může pořídit taky každý, ani nemusí mít děti a co já vím, běžně mají rodiny tři, čtyři stavební spoření, který na žádný bydlení ve finále použít nechtějí a jenom sosají ze státu peníze. :o) A ještě si choděj třeba k doktorovi pro recept na Paralen. :o))) |
|
|
12.10.2005 15:12:43
Milado,
neboj, však on to každý kdo pobírá rodičák státu bohatě vrátí na spotřební dani. :o) Počítám, že ty peníze normálně používá a nestrká je do matrace. Mmch státní příspěvek na stavební spoření ti nevadí? Stavební spoření si přece může pořídit taky každý, ani nemusí mít děti a co já vím, běžně mají rodiny tři, čtyři stavební spoření, který na žádný bydlení ve finále použít nechtějí a jenom sosají ze státu peníze. :o) A ještě si choděj třeba k doktorovi pro recept na Paralen. :o))) |
cizinka |
| • |
12.10.2005 15:12:15
Milado, kritizovat muzes cokoliv. Jen ze RP ma svoje zrejme vyhody. Ta materska jak jiste vis je take tvrda prace. Je v RP kousek feministickeho uspechu - prispevek dostava pecujici osoba, a to de facto vetsinou matka, a ta proto neni zavisla od prijmu sveho manzele. Jestli docasne je pouziva na placeni hlidani v tom neni naprosto nic spatneho, prispiva to k dobre veci - zacleneni budouciho platice dani do praci. Jsou to proste penize za jiste hodnoty, a to je rozdil od tech penez, co se odparazituji v masovych meritkach a ani nenalakaji tolik kriticke pozornosti.
|
Milada. |
|
|
12.10.2005 14:55:27
Cizinko,
no, myslim, ze to uz opravdu michame hrusky a tresne. Opravdu nesouhlasim s tim, ze stat prispiva rodicakem matkam (ci otcum) s detmi do 4 let veku plosne. Jsem za, aby si clovek platil napr. Paralen ze sveho, ne aby chodil k lekri pro recept. Pece o postizene ci adoptovane dite vyjde samozrejme levneji, kdyz jsou ty deti v rodinach. Nevim, proc bych nemohla RP kritizovat, naopak to kritizovat budu, protoze toto je pomerne nova a IMHO spatna vec. |
|
|
12.10.2005 14:53:14
Vinohrady, Italská, jmenovalo se to Slunečnice..Ale pozor, bylo to před 5-6 lety.....
|
|
|
12.10.2005 14:42:47
Federiko,
kde byly prosím tě ty kvalitní soukromé jesle s malým počtem dětí (a dobrým jídlem, předpokládám...)? Tak od dvou let bych o tom taky přemýšlela. Dík za tip Z. |
cizinka |
| • |
12.10.2005 14:14:03
Milado, muze ci nemuze je veci mnoha faktoru - treba kojici matka by tezko se zaclenovala do praci v chemyckym prumyslu ci laboratori. To je jen priklad. Clovek s rymou ve skutku mohl by si koupit ty kapky do nosu za sve a to je priklad sprosteho parazitovani, ktery stat podporuje. Domaci pece o postizene dite nebo o opustene dite bylo by pro spolecnost levnejsi. Nejsou to veci o hodne vice zrejme jako hodne kritiky?
|
Milada. |
|
|
12.10.2005 14:05:41
Cizinko,
"po materske se zaclenuje do praci" - tak takhle to prosim neni, ta matka to takhle muze delat nekolik let... |
Tvořivá hra pro nejmenšíŽďár nad Sázavou
Vítání sv. MartinaBlansko
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.