| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku České matky a péče o děti do 3 let-rodina a (nebo) kariéra?

[<<Předchozích 130] Příspěvky 131140 z 635 [Dalších 495 >>]
12.10.2005 13:54:32
Frederiko,
připomělas mi asi před rokem jeden díl tuším "U nás v Evropě" o zemědělcích. Popis: a) rakouský zemědělec, za ním saterj traktor ZETOR (vypadal jak z první republiky :-)ten traktor :-), říkal, že se má dobře ukazoval, kde co pěstuje, co všechno rodina dělá, jak stát poskytuje aspoň sem tam subvence...
b) český zemědělec, za ním traktor jako kráva ,krásnej novej zelenej JHON DEERE, říkal ten zemědělec :-), jak se má špatně, jak je to na h..., šaptná úroda, stát zemědělce málo podporuje. Fňukání je náš národní folklór.
Popadala jsem se za břicho, od tý doby sleduju traktory, co myslíš, kterejch je nevíc na český vsi :-)))))
cizinka
  • 
12.10.2005 13:35:23
Vilo, promin, ja jsem tvuj prvni odstavec spatne precetla:-(.
cizinka
  • 
12.10.2005 13:25:28
Petro II, to miminko ale muze vnimat, jestli osoba, ktera o nej pecuje je vyrovnana, neciti se provinila, neresi krizi identity a pod. Nektere Cesky to delaji. Ja jsem to take delala, pokud neprisla jsem na to, jak ve skutku pro moje dite je dulezite mit vyrovnanou, usmevavou a sebejistou matku (pecujici osobu). A jestli mel od mne jen moji nohu, zatim co ja jsem psala odborne clanky, bylo podstatne mene dulezity.
To zamoreni Prize nebo Londyna znamenaji ekologicke podminky (kour uhli treba) a epidemie. Umrtnost ve velkomestech byla vyrazne vyssi od venkova.
12.10.2005 13:17:02
Jasne, ze by se mely brát ohledy na zvyklosti jednotlivých národu.:-)
Jenom se priznám, ze vlastne porád nechápu, jakto, ze treba malý Francouz snásí jesle lépe nez malý Cech. To mám opravdu pocit, ze snad není mozné. Vzdyt to miminko jeste nic neví o tradicích a kulture svého státu, ani neví, ze je Francouz a ze jsou tam jesle rozsírené! To jsem nepochopila ani z tvé odpovedi, ale to nechci tvrdit, ze bys nemela pravdu, ale tohle me opravdu není jasné. Teoreticky by meli vsichni kojenci na svete reagovat treba na odloucení stejne, tak jak je vybavila príroda, a az postupem casu se lidé odlisí díky výchove, tradicím, prostredí atd. Nebo ne?
A jeste ten dotaz s tou Parízí. Jak bylo mysleno to promorené prostredí nevhodné pro deti? Já moc francouzskou historii nactenou nemám (já spís ty ruské autory:-) a tohle by me opravdu zajímalo.
Hezký den
V9la
  • 
12.10.2005 13:11:06
Cizinko, vždyť já Tě nežeru, já s Tebou souhlasím, vždyť jsme to snad napsala jasně. Tvůj příspěvek se mi moc líbil:o) Jsou kulturní rozdíly a navíc, jak píšu, každá země to má jinak a každá žena je jiná. Některé chce zůstat doma a některá ne. Já osobně bych na MD umřela...
cizinka
  • 
12.10.2005 13:10:13
Evo K, ja ty nemecke pomery trochu znam. Ve velkych mestech a zvlast v okoli vyznamnych univerzit nasla bys zarizeni, kde berou deti do 3 let. A existuje moznost placene rodine anebo soukrome peci. Ze hodne zen tam staraji o deti sami je pravda, ale mluvime tady o zenech, kterem ta kariera ve skutku behem MD muze utect. O takove pravni ochrane zen pri zhaneni zamestnani, jaka je v Rakousku nebo Nemecku, Ceskam zatim muze se jen zdat. Pravdou ovsem je, ze ty co pracuji, deti casto nemaji.
Víla
  • 
12.10.2005 13:03:56
Evo, já mám pocit, že Ti jde vastně o to, aby bylo dítě na Tobě závislé a Tys byla pro něj jediná. Jinak si totiž Tvůj příspěvek o "vazbě" nedokážu vysvětlit. Proč pak děti, když se o ně stále stará matka, mají třeba lepší vztah k tátovi, kterého vidí jen večer? Přečti si diskusi " je závislý na tatínkovi..."

Dítě podle mého názoru rozlišuje, kdo je matka a kdo "teta". Matka pro něj bude vždy matkou, i když ho hlídá někdo jiný. Dítě rychle pochopí, že má mámu, ta jde do práce a pak přijde chůva /anebo půjde do jeslí/ a že pak máma anebo táta pro něj přijde...

Já mám tady z té diskuse pocit, že prostě jedině matka je schopná se postarat o dítě a nikdo jiný. jenže bych chtěla vidět, jak se celý den ta matka stará o dítě.Znám hodně matek na MD, které dítěti pustí TV a tím jejich starost hasne...
cizinka
  • 
12.10.2005 13:01:44
Vilo, ale ja s tebou nejenom souhlasim, ale psala jsem o rozdilnostech citove kulturnich potreb Cesek drive nez ty. Proste citove Cesky jsou rozdelene mezi zapadne jiznymi evropankami a Nemkami. Tak prosim mne nezer:-)))
cizinka
  • 
12.10.2005 12:52:51
Petro II, no ten problem terorizmu je fakt slozitejsi, nez my dva bychom mohly vystihnout, byl to jen takovy ulet o tom, ze to, ze matky se staraji o deti neni az tak zasadne pro jejich psychycke zdravi. A ta nasledujici veta o tom, ze soucasni socialni politika muze take stejne dobre vytvaret spolecenske a psychycke frustrace, bylo moje dulezitejsi zdeleni.
Jestli jsi cetla to, co jsem tady psala, tak musela si vsimnout, ze si myslim, ze socialni politika by mela brat ohled na (kulturou zformovanou) touhu stredoevropskych matek se starat o sve male deti. A ze stat by mel je chranit. Takze matky od deti nehonim. Jen mne pripada, ze soucasny trend zapomnel brat ohled na to, ze ceske VS konci stejny pocet divek jak chlapcu. A tyto divky take uz maji (kulturou zformovane) ambice pro karieru a rovnopravnost. Ja jsem nehonila matky od deti, jen vyjadrila nazor o nutnost pestrejsi nabidky pro zeny s malymi detma ze strany spolecnosti. Proste se myslim, ze (kulturou zformovane) city maji si brat vazne :-).
12.10.2005 12:43:41
jsou jesle a jesle, tam mělo být....
[<<Předchozích 130] Příspěvky 131140 z 635 [Dalších 495 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.