|
|
12.10.2005 12:16:14
Cizinko,
mně nepřišel příspěvěk Jiřiny směšný...Jen to podání se mi nelíbilo.... Kdybych měla k dispozici kvalitní jesle, třebaže drahý, už bych tam alespoň na dopoledne malýho měla...Měla bych možnost profesně míň krnět a krnět a navíc bych si duševně od dětí odpočinula, takže bych se na ně odpoledne fakt těšila a užila si to...Což se teď vždycky neděje... |
|
|
12.10.2005 12:14:53
Milado,
myslím, že snad pokaždý dostatečně zdůrazňuju, že myslím rodinu se zdravými dětmi i zdravými rodiči. Podpora rodičů s dětmi postiženými je o něčem úplně jiném... |
|
|
12.10.2005 12:09:47
cizinko, já jsem nereagovala na Zoozu...A většina těch lidí na vesnici často ani nemá zájem, aby hledala nějaký zvyšování kvalifikace..Samozřejmě že jsou i výjimky....Oni prostě rezignujou, sedí a nadávají....Ve třiceti si připadají na všechno už staří...
|
cizinka |
| • |
12.10.2005 12:04:02
Federiko, s timhle naprosto souhlasim, ale Zooza tady nefnukala, ani nepodporovala zadne myslenkove stereotypy. To tazeni Martiny proti ufnukancum proste presahlo "liberalni" meze. A take nechat vse na individua nestaci. Musi byt i systematicka motivace. Treba jak ten vesnican, nebo matka po materske zmeni kvalifikaci, jestli nema od koho si pujcit na vzdelani? Jestli potom, co investuje vse co ma a jeste se zadluzi, bude pak mit takovy plat, ze ji ta investice proste se nevyplati. Take mne vadi podcenovani peci o rodinu, jestli nekdo se tomu venuje, zakony je musi chranit. Nemyslim, ze takove reci jsou fnukani, je to kritika.
|
MarkétaP + 4 dcerky |
|
|
12.10.2005 12:04:02
Veroniko, nemám žádnou úžasnou pozici, ale moje povolání je součástí mé identity, mám štěstí na možnost pracovat doma po večerech, jaký je rozdíl oproti tomu po večerech koukat na televizi nebo třeba štrikovat? Na to, abys chtěla pracovat a urdžet se v oboru, ještě nemusíš být top manažer :)
|
cizinka |
| • |
12.10.2005 11:54:46
Milado a Federiko, mozna je to jen muj dojem z prestavkami sledovanych zprav a cetby volebnych programu ceskych stran. Ale mne se zda, ze nejvetsi pruser v te socialni politice je, ze ZADNA strana, ani levice, ani pravice pro tyto rodiny nenabizeji nic atraktivniho. Skromach nepokryte lobbuje pro ustavni pece a pro statni zamestnanci techto ustavu, ODSaci by radi zapomneli pojem socialni solidarity vubec.
Co se tyka Jiriny, tak mne jeji prispevek nepripada smesny. Chce byt vydelacne cinna a mit jistotu ve sve praci. Take bude sypat dane. Tak ma pravo trochu narokovat na to, aby problem hlidani jeji deti nemela resit zoufalymi soukromymi prostredky. Myslim ze mezi vydelacne cinymi zenami by byl zajem o kvalitni a drazsi jesle. To je vse. |
|
|
12.10.2005 11:51:15
Cizinko, mohla bych se jenom na neco zeptat? Já nezpochybnuju, ze to tam takhle funguje, jenom je mi divný ze píses: Predstava o materství je tam tak jiná, ze nejaká citová újma pro matku nebo díte neprichází v úvahu. No pro tu matku, to bych jeste chápala, tam uz funguje tlak spolecnosti, tradice, výchova. Ale obecne platí, ze pro úplne malé deti je treba výchova v jeslích nevhodná (jak psala koneckoncu i Líza výse), ze jsou deti proste od prírody nastavené jinak. Tak jaktoze zrovna malí Francouzi z toho zádnou újmou netrpí? Oni jsou nejak od prírody jiní nez deti jiných národu?
A jeste dotaz : jak píses o té Parízi, ze byla povazována za zamorenou oblast nevhodnou pro deti, to bylo z hlediska hygienického, chorob nebo ceho? |
|
|
12.10.2005 11:48:09
jenže cizinko, ono někdy to fňukání fakt leze na nervy....Ve vesnici, odkud pocházím a kde žijou mí rodiče, fňukají snad všichni...Tam, když odpovíš na otázku, " jak se máš?" -"dobře", na tebe koukají, jako bys přiletěla z Marsu...Jak, dobře....
A lidi tam sice mají menší možnosti, nicméně nějaký možnosti mají, jen by museli s prominutím pohnout zadkem....Jenže ono je jednodušší, na tom zadku sedět, popíjet pivko se stejně potrefenými známými a nadávat na ty " pány nahoře, jak nám nic nedají.." |
cizinka |
| • |
12.10.2005 11:42:04
Zoozo,
Tu pisnicku bohuzel neznam, vyhledam si ji :-). Mne vzdy pobavi projevy nekterych "liberalu", kdyz jejich retorika priblizi se tak podivne k reakcionarstvi. "Psst, nefnukat, mne se dari dobre..." |
Víla |
| • |
12.10.2005 11:41:47
Monty, přesně jsi to vystihla!!!!!!!!!
|
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Tvořivá hra pro nejmenšíŽďár nad Sázavou
Vítání sv. MartinaBlansko
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.