cizinka |
| • |
13.10.2005 12:49:55
Ne Milado, nejsi ruda, ani socialdemokraticka, ale delas akcenty nekde jinde nez treba Pavla 3. A ta moje otazka co s tim zneuzivanim (?) RP, byla spise retoricka, proto ze si myslim, ze tak podrobne to zneuzivani vypidit nejde.
|
|
|
13.10.2005 12:36:56
Martino,
já taky sypu státu horem dolem, i když nechci, a necítím se proto jako parazit, když se přihlásím o RP, na který mám ze zákona nárok. S tím stavebním spořením to byl jen příklad, co dejme tomu nedělám já a co by se také dalo vyložit jako "nefér jednání" dle Miladiny logiky. :o) |
Věra. |
|
|
13.10.2005 12:30:36
Zdravím, jedním okem vidím zajímavou diskusi.
Sylvie, ale i další diskutující - máte pravdu. Míra zdanění je zde opravdu nemorálně vysoká, a to i u nízkopříjmových skupin. Mnoho lidí ani výšku svých daní nezná - na výplatní páscě je vidět jen její část, ne celá. Po zdanění mzdy je pak dále zdaněné všechno zboží... DPH, daně z nemovitostí,služeb, jasně, stát peníze potřebuje. Kdyby alespon stát s tím hospodařil efektivně, jenže... NEjvetší problém vidím v upadajícím školství, opět se zvětšují třídy, nejsou peníze na slušné platy učitelům - pro budoucnost tohoto národa nic moc...:-(((( A bohužel jakákoliv vůle s tím něco dělat není, i přední socani dávají děti do drahých elitních škol a jedním dechem mluví "nesmíme děti předčasně selektovat na elity" /Zeman, Buzková, Gross/ O nechuti řešit důchodovou reformu, nebo nepořádky ve zdravotnictví/ a i plýtvání zdroji na jedné straně a jejcih nedostatek pro potřebné na druhé/ škoda psát, Srovnávat se západníma zeměma - nejde zcela, tam ženy hodně pracují na malé úvazky, ale hlavně KUPNÍ SÍLA JE jinde, přece jen, brát měsíčně několik tisíc euro a několik tisíc korun - nesrovnatelné. Takže i pro rodiny s dětma bude lépe až bude ekonomika efektivnější, jenže...se současným nastavením....jsem skeptik...a blížící se volby mi moc naděje nedávají, ale třeba se něco změní..... Zneužívání sociálních dávek je časté, v našem regionu s nulovou nezaměstnaností bohužel taky..../typicky mladí kluci kolem dvaceti - dělají načerno a zároven berou od pracáku, nebo neprovdavší se matky, kamuflující "nemá mne kdo s dítětem živit"/:-(((((( |
|
|
13.10.2005 12:19:02
Aha, zapomněla jsem :o) To, že mi stát sebere skoro polovinu rodinného příjmu vůbec dřív, než ho uvidím, aby ho pak přerozdělil těm, co to nepotřebují nebo toho dokonce zneužívají - to mě fakt se*e a že mi stát nějakou dávku taky milostivě přiklepne, to mě opravdu nijak nedojímá. Dala bych přednost tomu, aby si od nás bral míň, zato s těmi penězi hospodařil tak, aby je dostali jenom ti, co pomoc potřebují. Pokud je stát tak hamižná potvora, tak se nelze divit, že z jednoho příjmu rodina nevyžije a musí škemrat na státu o podporu.
S. |
Milada. |
|
|
13.10.2005 12:18:40
Cizinko,
JA si to prece nevymyslela ani jsem to neschvalovala (jako voleny zastupce obcanu). Proc mam tedy hledat reseni jak to udelat pruhledne? |
Milada. |
|
|
13.10.2005 12:14:02
Cizinko,
jejda, co se tu jeste doctu? Ze nejsem pro pravici? Takze jsem vlastne pro Paroubka ci komunisty, ja padam! To myslis vazne ? :-) |
|
|
13.10.2005 12:09:53
CIzinko, taky k programu ODS necítím sympatie, i když, pravda, neznám ho - jenom co občas zaslechnu od nějakého politika ODS v tisku, televizi.
Jenže se mi ani nelíbí systém, tak jak je nastavený teď momentálně. Opravdu potřební (typický příklad - svobodné/rozvedené matky s postiženým dítětem) bývají dušení těsně nad hranicí živnotního minima, většině ostatních se přicmrndnou nějaké drobné, ale zato se nahrává vyčuránkům. Typický příklad - dlouhodobě nezaměstnaní, kteří pobírají různé sociální dávky, i když nechtějí pracovat (ano, do Monty se tu navezly holky, že práce, kterou ona nezaměstnaným nabízela, vlastně ani není práce - my nabízeli přez ÚP normální "poctivou práci" - ve stavebnictví. CO myslíš, sehnali jsme alespoń jednoho zaměstnance nebo ne? Všem, co k nám z ÚP přišli, bylo doma dobře a s dávkami si vystačili - ono jak někteří přiznávali, stejně měli bokem různé "černoty" - rozuměj, nezdaněné práce a práci v normálním poměru neměli čas). Abychom zůstali u podpory rodiny, tak i tady jsou vychcánkové - takzvaně svobodné maminy, které na úřadech podvádí a zatajují, že žijí s partnerem, jenom proto, aby měli delší mateřskou dovolenou nebo vyšší sociální dávky (hm, to druhé se už aspoň trochu změnilo a úřady si víc hlídají, komu ty peníze dávají). Teď netvrdím, že každý dlouhodobě nezaměstnaný nebo každá svobodná matka jsou podvodníci, ale z mojí zkušenosti s nezaměstnanými je jich mezi nimi dost. Jinak to, co tu nadnesla Martina - totiž že zákony dělají rozdíly mezi matkami OSVČ a matkami zaměstnankyněmi - je taky problém. Samozřejmě, zákony jsou v neprospěch matek OSVČ, co jiného lze od socdemácké vlády čekat :o( Další problém vidím v Zákoníku práce - pokud je nějaká skupina chráněná víc, než jiná, tak jaksi klesá ochota tu zvýhodňovanou skupinu zaměstnávat. Protože oni ty výhody sice možná chtít nebudou... ale co kdyby je chtěli? S., |
cizinka |
| • |
13.10.2005 12:04:15
Petro II, to ze ten vyber pro zenu byva obcas jen teoretycky vsude, z tim bez pochyb souhlasim a ne jen z teoretickych predstav ale take ze zkusenosti:-). Tak proto se take snazim pracovat a udrzet si pracovni postaveni, abych volby pak mela.
|
cizinka |
| • |
13.10.2005 12:01:48
Petro II, asi jsem to nezformulovala jasne, tak jeste jednou – pracovala jsem s malym miminkem tak intensivne jak to mne jen slo, hlavne proto, ze pro jeho dobre vzdelani chci vydelat. A naprosto chapu ty Cesky a Evropanky, ktere davaji prednost praci, aby vydelaly na udrzeni spolecenskeho postaveni nebo spolecensky postup svych deti. Troufam se tvrdit ze jeden plat cloveka ze strednich vrtev na to nestaci. Rizika prijt o sve kvalifikaci a vyhlidky na trhu prace jsou prilis velke. Na dlouhe setrvani soucasnych podminek v ceskym verejnym skolstvi nevsadila bych jako na kulhaveho kone. Neodsuzuji jinych hodnot, jen se snazim promluvit z perspektivy jiste vrstvy spolecnosti.
|
|
|
13.10.2005 11:48:17
No to jsem tím taky chtela ríct, ze by mel být výber. Ale ze ten výber je nekdy jen teoreticky. Pro oba prípady, Cesko i Západ.
Co se týce dotazu Cizinky na studia, tak vlastne nevím, jestli bychom meli na studia na Sorbonne. To me ani nikdy nenapadlo, nejsme nijak frankofilne orientovaní a nemám vubec predstavu, kolik to stojí, jestli jsou nejaká stipendia apod. Co se týce studií v Cechách, tak treba na Karlovu Univerzitu (kterou pokládám za velmi dobrou)urcite mít budeme (pokud se tedy nestane nejaká nepredvídatelná katastrofa). Ted jenom aby se ty deti dobre ucily:-) |
Tvořivá hra pro nejmenšíŽďár nad Sázavou
Vítání sv. MartinaBlansko
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.