| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku České matky a péče o děti do 3 let-rodina a (nebo) kariéra?

[<<Předchozích 60] Příspěvky 6170 z 635 [Dalších 565 >>]
cizinka
  • 
13.10.2005 12:49:55
Ne Milado, nejsi ruda, ani socialdemokraticka, ale delas akcenty nekde jinde nez treba Pavla 3. A ta moje otazka co s tim zneuzivanim (?) RP, byla spise retoricka, proto ze si myslim, ze tak podrobne to zneuzivani vypidit nejde.
13.10.2005 12:36:56
Martino,
já taky sypu státu horem dolem, i když nechci, a necítím se proto jako parazit, když se přihlásím o RP, na který mám ze zákona nárok. S tím stavebním spořením to byl jen příklad, co dejme tomu nedělám já a co by se také dalo vyložit jako "nefér jednání" dle Miladiny logiky. :o)
Věra.
13.10.2005 12:30:36
Zdravím, jedním okem vidím zajímavou diskusi.
Sylvie, ale i další diskutující - máte pravdu.

Míra zdanění je zde opravdu nemorálně vysoká, a to i u nízkopříjmových skupin.
Mnoho lidí ani výšku svých daní nezná - na výplatní páscě je vidět jen její část, ne celá.
Po zdanění mzdy je pak dále zdaněné všechno zboží... DPH, daně z nemovitostí,služeb, jasně, stát peníze potřebuje.
Kdyby alespon stát s tím hospodařil efektivně, jenže...

NEjvetší problém vidím v upadajícím školství, opět se zvětšují třídy, nejsou peníze na slušné platy učitelům - pro budoucnost tohoto národa nic moc...:-((((
A bohužel jakákoliv vůle s tím něco dělat není, i přední socani dávají děti do drahých elitních škol a jedním dechem mluví "nesmíme děti předčasně selektovat na elity" /Zeman, Buzková, Gross/

O nechuti řešit důchodovou reformu, nebo nepořádky ve zdravotnictví/ a i plýtvání zdroji na jedné straně a jejcih nedostatek pro potřebné na druhé/ škoda psát,

Srovnávat se západníma zeměma - nejde zcela, tam ženy hodně pracují na malé úvazky, ale hlavně KUPNÍ SÍLA JE jinde, přece jen, brát měsíčně několik tisíc euro a několik tisíc korun - nesrovnatelné.

Takže i pro rodiny s dětma bude lépe až bude ekonomika efektivnější, jenže...se současným nastavením....jsem skeptik...a blížící se volby mi moc naděje nedávají, ale třeba se něco změní.....

Zneužívání sociálních dávek je časté, v našem regionu s nulovou nezaměstnaností bohužel taky..../typicky mladí kluci kolem dvaceti - dělají načerno a zároven berou od pracáku, nebo neprovdavší se matky, kamuflující "nemá mne kdo s dítětem živit"/:-((((((
13.10.2005 12:19:02
Aha, zapomněla jsem :o) To, že mi stát sebere skoro polovinu rodinného příjmu vůbec dřív, než ho uvidím, aby ho pak přerozdělil těm, co to nepotřebují nebo toho dokonce zneužívají - to mě fakt se*e a že mi stát nějakou dávku taky milostivě přiklepne, to mě opravdu nijak nedojímá. Dala bych přednost tomu, aby si od nás bral míň, zato s těmi penězi hospodařil tak, aby je dostali jenom ti, co pomoc potřebují. Pokud je stát tak hamižná potvora, tak se nelze divit, že z jednoho příjmu rodina nevyžije a musí škemrat na státu o podporu.

S.
Milada.
13.10.2005 12:18:40
Cizinko,

JA si to prece nevymyslela ani jsem to neschvalovala (jako voleny zastupce obcanu). Proc mam tedy hledat reseni jak to udelat pruhledne?
Milada.
13.10.2005 12:14:02
Cizinko,

jejda, co se tu jeste doctu? Ze nejsem pro pravici?

Takze jsem vlastne pro Paroubka ci komunisty, ja padam! To myslis vazne ? :-)
13.10.2005 12:09:53
CIzinko, taky k programu ODS necítím sympatie, i když, pravda, neznám ho - jenom co občas zaslechnu od nějakého politika ODS v tisku, televizi.

Jenže se mi ani nelíbí systém, tak jak je nastavený teď momentálně. Opravdu potřební (typický příklad - svobodné/rozvedené matky s postiženým dítětem) bývají dušení těsně nad hranicí živnotního minima, většině ostatních se přicmrndnou nějaké drobné, ale zato se nahrává vyčuránkům. Typický příklad - dlouhodobě nezaměstnaní, kteří pobírají různé sociální dávky, i když nechtějí pracovat (ano, do Monty se tu navezly holky, že práce, kterou ona nezaměstnaným nabízela, vlastně ani není práce - my nabízeli přez ÚP normální "poctivou práci" - ve stavebnictví. CO myslíš, sehnali jsme alespoń jednoho zaměstnance nebo ne? Všem, co k nám z ÚP přišli, bylo doma dobře a s dávkami si vystačili - ono jak někteří přiznávali, stejně měli bokem různé "černoty" - rozuměj, nezdaněné práce a práci v normálním poměru neměli čas). Abychom zůstali u podpory rodiny, tak i tady jsou vychcánkové - takzvaně svobodné maminy, které na úřadech podvádí a zatajují, že žijí s partnerem, jenom proto, aby měli delší mateřskou dovolenou nebo vyšší sociální dávky (hm, to druhé se už aspoň trochu změnilo a úřady si víc hlídají, komu ty peníze dávají). Teď netvrdím, že každý dlouhodobě nezaměstnaný nebo každá svobodná matka jsou podvodníci, ale z mojí zkušenosti s nezaměstnanými je jich mezi nimi dost.

Jinak to, co tu nadnesla Martina - totiž že zákony dělají rozdíly mezi matkami OSVČ a matkami zaměstnankyněmi - je taky problém. Samozřejmě, zákony jsou v neprospěch matek OSVČ, co jiného lze od socdemácké vlády čekat :o(

Další problém vidím v Zákoníku práce - pokud je nějaká skupina chráněná víc, než jiná, tak jaksi klesá ochota tu zvýhodňovanou skupinu zaměstnávat. Protože oni ty výhody sice možná chtít nebudou... ale co kdyby je chtěli?

S.,
cizinka
  • 
13.10.2005 12:04:15
Petro II, to ze ten vyber pro zenu byva obcas jen teoretycky vsude, z tim bez pochyb souhlasim a ne jen z teoretickych predstav ale take ze zkusenosti:-). Tak proto se take snazim pracovat a udrzet si pracovni postaveni, abych volby pak mela.
cizinka
  • 
13.10.2005 12:01:48
Petro II, asi jsem to nezformulovala jasne, tak jeste jednou – pracovala jsem s malym miminkem tak intensivne jak to mne jen slo, hlavne proto, ze pro jeho dobre vzdelani chci vydelat. A naprosto chapu ty Cesky a Evropanky, ktere davaji prednost praci, aby vydelaly na udrzeni spolecenskeho postaveni nebo spolecensky postup svych deti. Troufam se tvrdit ze jeden plat cloveka ze strednich vrtev na to nestaci. Rizika prijt o sve kvalifikaci a vyhlidky na trhu prace jsou prilis velke. Na dlouhe setrvani soucasnych podminek v ceskym verejnym skolstvi nevsadila bych jako na kulhaveho kone. Neodsuzuji jinych hodnot, jen se snazim promluvit z perspektivy jiste vrstvy spolecnosti.
13.10.2005 11:48:17
No to jsem tím taky chtela ríct, ze by mel být výber. Ale ze ten výber je nekdy jen teoreticky. Pro oba prípady, Cesko i Západ.
Co se týce dotazu Cizinky na studia, tak vlastne nevím, jestli bychom meli na studia na Sorbonne. To me ani nikdy nenapadlo, nejsme nijak frankofilne orientovaní a nemám vubec predstavu, kolik to stojí, jestli jsou nejaká stipendia apod.
Co se týce studií v Cechách, tak treba na Karlovu Univerzitu (kterou pokládám za velmi dobrou)urcite mít budeme (pokud se tedy nestane nejaká nepredvídatelná katastrofa). Ted jenom aby se ty deti dobre ucily:-)
[<<Předchozích 60] Příspěvky 6170 z 635 [Dalších 565 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.