| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku A co takhle jesličky?

[<<Předchozích 30] Příspěvky 3140 z 819 [Dalších 779 >>]
madelaine
31.1.2008 17:17:27
Stáňo, díky!
Jj, přesně něco takového jsem si myslela, mně jdou tyhle takzvané duchovní názory velmi proti srsti, já jsem holt taková liberálka, ale nic proti, každý to máme jinak a v pestrosti je bohatství, pokud se kvůli tomu nenapadáme. V Boha věřím, ale bez náboženství.

Ještě k tomu termínu "back to basics".. Pozor, já jsem ho slyšela v úplně jiné souvislosti, jen jsem ho použila, protože se mně líbí, ale pokud vím, tak se obecně nepoužívá ve smyslu nižší spotřeby a výroby.. Třeba nám to nějaký anglista vysvětlí..
;)
Kimmy, 2 deti
  • 
31.1.2008 17:17:08
Greto - je to dano geografickou polohou a cenou pracovni sily v okolnich zemich - jak jsem psala, chuvy s rodinou ziji, nejsou mistni (i kdyz mistni chuvy taky existuji, u syna jsme ji meli a byla bajecna, akorat jsme se pak prestehovali a ona nechtela dojizdet). Je to jakoby sis v CR najala Rumunku nebo Ukrajinku (u nas nejsou problemy, ktere si u podobneho usporadani umim predstavit v CR), ktera by u vas bydlela, starala se o domacnost a o deti - je to stabilni pritomnost stale stejneho cloveka v zivote ditete, coz mne pripada prijatelne. Ovsem matka musi akceptovat fakt, ze v zivote jejiho ditete je jeste jina zena.

Deti techto chuv hlida rodina v jejich domovske zemi. Ac to mozna zni krute - tyto zeny ze sveho platu, ktery na mistni pomery neni nijak zavratny, ve svych zemich zivi celou rodinu a casto usetri i na stavbu noveho domu a hlavne na vzdelani vlastnich deti.

Kimmy
Kimmy, 2 deti
  • 
31.1.2008 17:12:10
Mirko - nepochybuju o tom, ze co rikas, je pravda. Ale ja si myslim, ze v zivote cloveka se toho stane tolik, ze proste ukazat prstem a rict "za vsechno muzou jesle" je hloupost.

Kdyby jesle skutecne mely jednoznacny vliv na dite, tak se to projevi ve spolecnostech, ktere nemaji stedry system jako CR. Zas musim zopakovat, ze mi nikdo nedokazal dat jediny kvalitativni rozdil mezi ceskymi a zahranicnimi detmi, ktere tuto luxusni materskou peci nemely.

Ja proste neverim tomu, ze kdyby s Tebou byla mama do tri let doma a jinak se vubec nic ve Tvem zivote nezmenilo, ze bys byla uplne jiny clovek.

Ale zas to zabredava to te osobni roviny a tam ja jit nechci.

Kimmy
Zufi.
31.1.2008 15:50:06
Mirko, moc mě to mrzí-napsala jsem ti do ,,Co dáváte za vysvědčení,,.
31.1.2008 15:47:03
Kimmy, problém je v tom, že v útlém věku Ty NEMŮŽEŠ vidět, jak působí Tvoje výchova. Ono se to totiž projeví až po letech, spíše až v dospělosti, až budeš v roli toho, kdo SLEDUJE a už nic nemůže změnit. Moje máma má se mnou starosti až teď;), když mi je kolem třiceti, do té doby jsem se jevila jako perfektně vychovaná dceruška. Až teď asi začíná shledávat, že "někde" je problém, i když si myslím, že nebude vidět široké souvislosti, aby uměla vyhmátnout, kde se skutečně stala chyba. Což ostatně nevím s určitostí ani já, ale vidím to minimálně z jiného hlediska a vím, co mi chybělo.
31.1.2008 15:22:32
Kimmy,
Tebou popsaný systém mě zajímá - ale není mi jasných pár věcí:
psala jsi, že většina žen se vrací do třech měsíců do práce a najímá si chůvu. Tj. práce chůvy je hodnocena méně než většina ostatních zaměstnání?
Vrací se do práce po porodu i chůvy a kdo pak hlídá jejich děti?
Není mi to prostě jasné. U nás (v ČR) existuje opravdu spousta žen, jejichž práce je placena méně než práce chůvy. Řekla bych tak dvě třetiny.
Díky Gréta
Kimmy, 2 deti
  • 
31.1.2008 15:20:22
diky Kohnova - obcas si delam v MF DNES diktat a je to bida po tech letech....

pisu si
Kohnova
  • 
31.1.2008 15:11:07
Jen na okraj, Kimmy, slovo RANY se pise s jednim N.
Kimmy, 2 deti
  • 
31.1.2008 12:34:13
Ivule - je to tvrzeni proti tvrzeni.

Kdyz rikas, ze tvrzeni, ze by se odbornik nasel, je dogma, tak z toho vyplyva, ze by se takovy odbornik nenasel neboli ze neexistuje.

K prime podpore bych zopakovala uz jen to, ze vidim zarny priklad na podpore v nezamestnanosti taktez v podobe penez na ucet, ktera byla velice zneuzivana a konecne ji Necas premenil na kuponovou podporu, za coz mu tleskam.

Pokud nemas silu diskutovat, tak to respektuju, ale pak bys tedy mela omezit nektera obinovani na to, jak ja to nechapu nebo jak ja neco odmitam akceptovat...

Kimmy
31.1.2008 12:26:41
Kimmy,
nemám už sílu v této diskusi pokračovat, tak promiň, že už nebudu odpovídat.

Je obtížné reagovat písemně a přitom přesně zachytit obsah reakce.

(Kupříkladu jsem nikde nenapsala, že NEEXISTUJE odborník, který by vymyslel řešení. Napadla jsem tvoje kategorické tvrzení, že takový odborník bezpochyby EXISTUJE (resp. to jeho řešení). Jako příklad jsem se odkázala na několik důvodů, které jsem uvedla jako protiargumenty pro schůdnost tvého řešení.)

No a na závěr ještě poznámku k tématu, že přímá podpora (ta co je v současnosti) je vždy ekonomicky efektivnější než nepřímá (kterou navrhuješ ty).
[<<Předchozích 30] Příspěvky 3140 z 819 [Dalších 779 >>]

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.