| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku A co takhle jesličky?

[<<Předchozích 40] Příspěvky 4150 z 819 [Dalších 769 >>]
Kimmy, 2 deti
  • 
31.1.2008 12:06:11
Ivule - nemam na mysli jednoho jedineho odbornika, ale skupinu. Samozrejme, ze skupina lidi by reseni mohla vymyslet - jak myslis, ze se delaji zakony a reformy.

"jsem ti uvedla hned několik důvodů, kterými by se ekonomicky zhroutil," - pockej pockej - Ty jsi mi nenapsala, ze by se mym navrhem ekonomicky system zhroutil!!! Ty jsi mi napsala, ze by stat neusetril a pokud si pamatuju, tak to byl jeden duvod a urcite ne "hned nekolik" Jestli mas opravdovou analyzu - tak sem s ni. Navic - jak rikam, mozna by sla udelat nejaka modifikace, ktera by vyhovovala obema stranam - ne uplne odpusteni obou pojisteni, ale cast, ktera by byla zajimava. Ty mi rikas, ze proste zadny jiny system, nez ten soucasny nemuze fungovat? To snad ne!!! Vzhledem k tomu, ze uz ted o tom Necas uvazuje, tak to asi neni tak uplne slepa ulicka, jak tady z toho delas.

"DOGMA, že ODBORNÍK by URČITĚ SCHŮDNÉ ŘEŠENÍ NAŠEL." -
- to neni pravda - dej mi dukaz, ze odbornik by nebyl schopen najit reseni. Promin - Ty jsi odbornik na ekonomiku statnich financi? Jak vubec muzes naznacovat, ze neexistuje clovek, ktery by nasel schudne reseni?

Ja jsem NIKDY nepsala, ze maminky nezvysuji HDP a ze to je hlavni problem systemu. Ivule - ted uz opravdu prekrucujes a cpes mi neco, co ja vubec nerikam. Ja sem problemy soucasneho systemu napsala jasne a uvedla jsem nekolik zdroju, ktere me o tomto problemu presvedcily.

"neakceptuješ, že některé maminky, které se rovněž ztotožňují s tímto názorem, budou v produktivním věku vyřazeny z pracovného procesu s dítětem doma: - to taky neni pravda. Ja jsem psala v nedavnem prispevku, ze chapu, ze kazdy ma jinou touhu byt s ditetem. Ja jsem psala, ze se mi nelibi, ze maminky cekaji, ze jim stat bude tuto dobu proplacet.

Tak si prosim Te over, co skutecne pisu, nez mi tady zase budes predhazovat neco, co jsem nikdy nerekla.

Kimmy
Kimmy, 2 deti
  • 
31.1.2008 11:55:11
Mirko - dekuji, omluvu prijimam.

Rada bych, abychom se zdrzeli jakychkoli osobnich hodnoceni a udrzeli to na vseobecne rovine. Chapu, ze i ja sama jsem sem tahala vlastni deti, ale jen jako priklad toho, ze ranna pece nemusi detem nutne skodit.

Kimmy
Kimmy, 2 deti
  • 
31.1.2008 11:49:51
Stano - za prvne - mluvila jsem o zemi, ve ktere ziju a kde jesle nejsou dotovane statem. Je to pro me dukaz, ze to jde i bez vysokych davek.

Za druhe - dotace jesli se nedaji srovnavat s primymi davkami na ucet, protoze jesle jeste napriklad vytvareji pracovni prilezitosti. Ty mas nejaka cisla, kolik cini konkretni dotace na dite v jeslich?

Jesli dotovanych statem je navic pokud vim silny nedostatek.

U nas rozhodne vetsina zen na castecne uvazky nepracuje. U nas se vetsina zen vraci do prace po trech mesicich materske dovolene, protoze jinak by o tu praci prisla, a na rozdil od nejakych zahadnych zapadnich zemi tady neni bezne, ze muz rodinu uzivi ze sveho platu. Je tu ale cela skala moznosti pece o deti a nejvice vyuzivany system osobni chuvy, ktera s rodinou zije.

Matka dostava porodne a odpisy z dani - u prvniho ditete 5%, u druheho 15% a muze si odepsat cast nakladu na chuvu, ktera u ni bydli. Od statu muze dostat prispevek na skolku, ktery ale nejde na jeji ucet nybrz na ucet skolky. Behem trimesicni materske dovolene bezi zene plny plat, prvni dva hrazene zamestnavatelem a treti mesic je hrazeny statem.

Neexistuje paragraf, zena ma na deti dva dny do roka bez ohledu na pocet deti a na nemoc deti si musi brat dovolenou nebo se o dite stara chuva.

Mistni system je to, cemu ja rikam extrem, narozdil od nastupu na pul dne ve dvou letech, cemuz rika extrem Lassie. Rozhodne bych nedoporucovala stejny system, ale poucit se z toho, jake podminky zde maji zamestnane zeny.

V zemi je poradek, extremne nizka kriminalita, neexistuji sprejeri a drogy jsou tu trestany smrti.

Kimmy
31.1.2008 10:32:58
Kimmy, omlouvám se, nechtěla jsem Tě urazit, podpásovka to být neměla, v podstatě jsem jen příliš přímo napsala, co z Tebe cítím. Mám toho trochu plný kecky, včera (jako ostatně poslední asi tři týdny) jedu fyzicky i psychicky na doraz, syn má záchvaty, už jsem asi byla dost unavená - trochu mi nedošlo, že by Tě moje přímá slova mohla ranit.
No nic. Končím. Každý děláme co umíme.
31.1.2008 10:23:52
Kimmy auau, to je prostě pořád dokola...stále jsi nepochopila, že jesle JSOU TAKY DOTOVANÉ STÁTEM, takže kdo tady chce spoléhat na štědrý stát, aby jemu to nejvíc vyhovovalo? Navíc je naprosto jasné, že ne všechny ženy by mohly využívat částečné úvazky, takže dobrá polovina dětí by skončila na plno v jeslích od dvou!!!let!!!
Můžeš mi prosím víc popsat systém v Singapuru? Protože je třeba vzít systém jako celek, ne jen jednu oddělenou část. Všechny ženy tam využívají zkrácené úvazky? Ty které je nevyužívají, jsou doma nebo pracují naplno a děti jsou v jeslích nebo s rodinou?

Pro Madelaine a Kohnovou - ten citát byl ze Sai Baby "Sai Baba promlouvá o vztazích". Ale pozor
:-)je to duchovní literatura a pro ateistu alergického na slovo Bůh je to moc silné kafe:-D. A nemyslím to nijak zle, sama jsem bývalý ateista, tak vím, o čem mluvím. A rozhodně se nejedná o návrat někam zpět. Já osobně si myslím, že není kam se vracet, co se týče vztahů muž-žena popisovaných v citátu. A přiznám se, že termín "back to basics" slyším poprvé, ale jak jsem pochopila, že jde o nižší spotřebu a výrobu čehokoliv, tak to jsem pro všemi deseti:-).
31.1.2008 8:31:10
Kimmy,

říkáš, že nejsi odborník (chápu to tak, že do ekonomnického zákulisí moc nevidíš) a přitom jedním dechem tvrdíš, že by odborník schŮdné řešen uměl vymyslet.

Jak můžeš, prosím, vypustit takové tvrzení, když zároveň jedním dechem přiznáváš, že to neumíš posoudit? Já třeba do "ekonomického zákulisí" vidím řekněme o něco víc než ty (nebo se aspoň v oblasti financí a daní už poměrně dlouho a poměrně úspěšně pohybuju, daňový systém ČR znám velmi důvěrně, a z finanční matematiky jsem si dovolila před lety odpromovat), na tvůj návrh systému jsem ti uvedla hned několik důvodů, kterými by se ekonomicky zhroutil, a ty proti tomu postavíš DOGMA, že ODBORNÍK by URČITĚ SCHŮDNÉ ŘEŠENÍ NAŠEL.
Kimmy, promiň, ale to je dogma, o kterém nelze dál diskutovat.

Ty se tedy ztotožňuješ s tím, že není nutné zvyšovat HDP na úkor volného času, ale na druhou stranu neakceptuješ, že některé maminky, které se rovněž ztotožňují s tímto názorem, budou v produktivním věku vyřazeny z pracovného procesu s dítětem doma. A jako argument volíš právě to, že nezvyšují HDP. To si protiřečí, ně?
Kimmy, 2 deti
  • 
31.1.2008 3:07:46
Mirko - zacala jsem Ti psat odpoved k jednotlivym bodum, jak jsem to cetla, a pak jsem si precetla Tvuj posledni odstavec.

Uz Stana tady naznacovala, ze se bojim neco precist, protoze bych musela zmenit svuj nazor - tohle je naroz, ze jsem pokrytec a Tvoje slova, ze si nemuzu priznat pochybnost tento nazor potvrzuji. Prekvapuje me, ze sahas k takovym podpasovkam a na tehle urovni nebudu pokracovat. Kdyz nemas fakticke argumenty a prechazis na osobni rovinu s cilem nekoho zranit, tak to je uroven, kde to pro me konci.

Prekopovou a Matejcka si precist nemuzu, to uz jsem psala aspon petkrat. Matejckovy zavery byly delany na zaklade NAPROSTO jine situace, nez je dnes a nez si ja predstavuju. Knihy o detech si samozrejme ctu.

Muj hodnotovy zebricek je naprosto v poradku - ja sve deti nebudu odkladat do druziny a nebudu ustvana a uhonena matka, ktera se snazi zvladat praci, domacnost a peci o deti. Mam velke stesti, ze ziju v zemi, kde lide nesoudi matky podle toho, jestli o sve deti pecovala osobne do tri let veku, a kde jsou lide zvykli spolehat na sebe a ne na stedrou ruku statu.

A ja se taky v teto diskusi drzim faktickych informaci a nesnizuju se k osobnimu odsuzovani a urazkam. Protoze me Tvuj nazor, ze nejsem ochotna zmenit svuj postoj, aby se mi nezhroutil svet, opravdu urazi.

Kimmy
Kimmy, 2 deti
  • 
31.1.2008 2:54:47
nevsimla jsem si, ze by tu kdokoli neco podobneho tvrdil

ja bych zas chtela poznat jedinou matku, ktera ma deti za ucelem toho, aby stat mel nove danove poplatniky
Kimmy, 2 deti
  • 
31.1.2008 2:52:36
Ivule - jak rikam, nejsem odbornik - urcite by se na to mohl podivat financak a vypracovat lepsi metodu. Ja jsem alternativnim napadum otevrena, ale nikdo zadny nenabizi.

"není nutné zvyšovat HDP na úkor volného času, ty si to myslíš jinak" - to neni, co rikam a myslim, ze to vis. Ja rikam, ze dojem ze "neni nutne zvysovat HDP" je mylny, protoze bez fungujici ekonomiky bude tezko vsem, nejem maminkam.

Kdyby me nezajimal volny cas, tak nepodporuju castecne uvazky - to je jednoducha uvaha.

Kimmy
Evelyn1968,2děti
30.1.2008 23:12:51
Nelael, dělám ve školství, takže peníze nic moc:-), oproti manažerkám:-). Jsme tam samé dětné ženské, takže čas od času každá paragraf potřebuje. Je fakt, že si ho beru, jen když ostatní možnosti selžou, většinou se střídáme s manželem + výpomoc babiček, ale ta možnost tu je.

E.
[<<Předchozích 40] Příspěvky 4150 z 819 [Dalších 769 >>]

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.