|   | 30.1.2008 21:48:10 Kimmy, nepříjemné je hlavně to, že s tím názorem nejsi sama. Tvůj názor je jaksi "in" a už teď poněkud stoupá tlak na to, aby VŠECHNY ženy chodily do práce co nejdřív po porodu - a potřeby dětí se v potaz neberou. Je to blbé, neprozíravé, a další generace se zas budou topit v chybách, které naše generace naseká  . | 
|   | 30.1.2008 21:31:55 Kimmy, můžu Ti Tvoji jednoduchou definici, kterou jsi psala Miladě, trochu zesložitit? Co když existují ženy, pro něž jsou hlavní náplní děti, ale kromě toho potřebují ještě i jiné vyžití? Jinými slovy řečeno - rády dělají spoustu různých věcí, které nesouvisí přímo s dětmi a mateřstvím, ale zároveň jsou schopny část těchto svých tužeb obětovat, jestliže vědí, že v péči o dítě je něco důležité anebo něco zrovna teď akutně hoří?... K tomu, co jsi psala mně. Jasně, tři roky bude věk zhruba přibližný plus minus autobus. Můj syn potřeboval na přípravu do MŠ ještě ten rok například. Co se týče pobytu v MŠ po třech letech věku - naprosto souhlasím, že by nejspíš bylo ideální, kdyby společnost byla nastavená tak, aby bylo dost míst na poloviční úvazek. To by umožňovalo ženám být s dětmi v odpoledních hodinách i ve věku předškolním. Jinak výchova po třech letech věku, mno, ano, ještě je důležitá. Ale základy se staví ve věku batolecím, a když nepostavíš základy, stavba se ti sesype. A třeba konkrétně já jsem v této oblasti měla na mysli především BUDOVÁNÍ VZTAHŮ, a to nejen mezi dítětem a rodičem, ale vlastně mezi dítětem a světem a vztah dítěte k sobě samému. Řekla bych, že to je nejdůležitější faktor, který když se v batolecím věku nevytvoří, už těžko kdy může později vyrůst a potom CHYBÍ - chybí v tom, jak dítě vnímá samo sebe, své jistoty a zázemí, a jakou má důvěru v okolní svět. Víš, ale asi marně tady bojuju. Protože Ty si NEMŮŽEŠ přiznat pochybnosti, sesypal by se Ti celý roky budovaný hodnotový žebříček. Měla by sis bývala číst Prekopovou, Matějčka a spoustu dalších lidí, kteří o výchově a dětech a následcích chybné výchovy něco vědí/věděli. A co já vím, třeba na tom v souhrnu budeš líp než já, ačkoliv jsem pro své dítě udělala poměrně hodně (co bylo v mých silách) - jenže mám tu smůlu, že je mé dítě postižené. | 
|   | 30.1.2008 19:46:48  pak je otázka vztahu počtu zaměstnanců a výše zisku. Ovšem jestli existuje jedna jediná matka na světě, která chodí do zaměstnání na základě potřeby plnit státní kasu, chtěla bych ji poznat na živo. Už jsem viděla Niagáru, líhnutí pštrosů, Karla Gotta i Rimski Monastir, tohle ale musí být fakt zázrak. | 
|   | 30.1.2008 19:31:32 Kimmy, píšeš: "navratem maminek do pracovniho procesu by stat vydelal, protoze jednak by tyto maminky odvadely snad aspon nejake dane a snad by kratsi prestavkou v pracovnim procesu mohly uspesne svuj prijem zvysovat." Tak to je právě velký omyl. Pokud by za tyto maminky nemusel odvádět zaměstnavatel soc + zdrav, jak navrhuješ, stát by naopak na DANÍCH PRODĚLAL. Mzda zaměstnanců se nyní zdaňuje 15%, kdežto korporátní sazba daně je 21%. Takže pro stát je lepší, když zaměstnavatel realizuje větší zisk, který zdaní 21%, než když peníze vyplatí formou mezd zaměstnancům, které jsou zdaněny 15%. To ostatní je už jen o tom, že já si myslím, že není nutné zvyšovat HDP na úkor volného času, ty si to myslíš jinak. Tam už asi není o čem dále debatovat. | 
| 30.1.2008 15:57:40 Evelyn, můžu se zeptat, co děláš, že máš tak dobré podmínky pro skloubení práce a péče o děti? Neplacené volno o prázdninách, paragraf bez problémů...Jsem jen zvědavá, nic víc.Díky. | 
| Kohnova | 
| • | 30.1.2008 13:12:45 Kudla: ano, mam ten dojem. Samozrejme, ze ne kazdym, ne vsude atd.. Ale sama jsi zminila pripadne zavistivce, tohle byva jejich prvni argument a je to dobry argument, protoze zni vedecky a jde s nim vyborne zamaskovat iracionalnost vlastnich pohnutek. Ze je vse na dohode, to je prece jasnovka, prosim, ja nerikam, co kdo a jak ma delat. Libik: dekuji, dekuji  . Chvala potesi, zahreje dusi kuchynske kojici obstarozni feministky  . Ivule: davam bolsevikovi rok, maximalne dva  ,  | 
| Renča | 
| • | 30.1.2008 12:58:05 Zuzo, do práce můžeš chodit normálně. Když máš dítě celý měsíc nemocné,nechodilo do MŠ, doma ho někdo hlídal a je mu do 4 let věku, můžeš si o rodičák na ten měsíc zase požádat a náleží ti. Podmínky na ten měsíc splňuješ. Je jedno, zda chodí dítě jinak do MŠ na celý den a rodičák jsi už předtím zrušila.Na ten měsíc prostě splňuješ, a můžeš si o něj zase žádat.   | 
| Kimmy, 2 deti | 
| • | 30.1.2008 12:46:35 Milado - jsem uz delsi dobu mimo CR - nevim, jak se to spravne pise...  nechtela jsem nikoho mast...  | 
| Kimmy, 2 deti | 
| • | 30.1.2008 12:44:07 No Stano - prave proto jsem to tam psala ;-))) Takze s castecnyma uvazkama by to slo na ty pul dne... Kimmy | 
|   | 30.1.2008 12:43:54 Milado  , a s těmi pilíři souhlasím. Já osobně neznám nikoho, kdo by se upnul pouze na mateřství..vidět smysl jen v dětech je nezdravé. Jednoho dne se budou chtít osamostatnit a pro matku to bude hrozná rána, dětem to zkomplikuje atd. O tom je taky nějaká psycholiteratura  | 
 Rybářský denČeské Budějovice
Rybářský denČeské Budějovice   Povídání o bylinkáchChrudim
Povídání o bylinkáchChrudim   Tvořivá hra pro nejmenšíŽďár nad Sázavou
Tvořivá hra pro nejmenšíŽďár nad Sázavou   Vítání sv. MartinaBlansko
Vítání sv. MartinaBlansko   Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město  Další akce nalezte zde
 Bramborová roláda s masem/Simča, dcery *1988 a 1997
Bramborová roláda s masem/Simča, dcery *1988 a 1997 Košíčky Mon Cheri/Simča, dcery *1988 a 1997
Košíčky Mon Cheri/Simča, dcery *1988 a 1997 Čokoládový krém/Simča, dcery *1988 a 1997
Čokoládový krém/Simča, dcery *1988 a 1997 Churros/Simča, dcery *1988 a 1997
Churros/Simča, dcery *1988 a 1997 Banánové omeletky/Simča, dcery *1988 a 1997
Banánové omeletky/Simča, dcery *1988 a 1997 Brusinkový punč/Simča, dcery *1988 a 1997
Brusinkový punč/Simča, dcery *1988 a 1997 Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/ Citronový gel a krém (Lemon curd)/Simča, dcery *1988 a 1997
Citronový gel a krém (Lemon curd)/Simča, dcery *1988 a 1997 Tvarohový chesecake/Simča, dcery *1988 a 1997
Tvarohový chesecake/Simča, dcery *1988 a 1997 Dýňoví šneci/Simča, dcery *1988 a 1997
Dýňoví šneci/Simča, dcery *1988 a 1997Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.