| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku A co takhle jesličky?

[<<Předchozích 60] Příspěvky 6170 z 819 [Dalších 749 >>]
30.1.2008 12:42:48
Milado:-D, a s těmi pilíři souhlasím. Já osobně neznám nikoho, kdo by se upnul pouze na mateřství..vidět smysl jen v dětech je nezdravé. Jednoho dne se budou chtít osamostatnit a pro matku to bude hrozná rána, dětem to zkomplikuje atd. O tom je taky nějaká psycholiteratura:-)
Milada.
30.1.2008 12:36:02
Ne, já si myslím, že každá žena (ale i muž) by měla mít kromě mateřství i jinou náplň.

Každej člověk by měl víc pilířů, o který se může opřít v případě nouze - rodinu, práci, koníčky a přátele. Pokud někdo musí některý z těch pilířů zrovna odsunout, dobrá, ale měl by znova přijít čas, aby se k tomu pilíři vrátil. To jsem někde četla, to jsem sama nevymyslela, ale celkem s tím souhlasím. Otázku kdy má kdo jít po narození svého dítěte kam, kdy a jak pracovat já prostě jen tak z fleku zodpovědět neumím, já prostě vidím stále ty různé případy, které to mají jinak, mají nemocneé děti, nemocné rodiče, bydlej tak a tak atd atd... Prostě to neumím zobecnit, jsem jen trapnej elektrikář s chcíplejma dětma :-DDDDDDDDDDD
30.1.2008 12:31:16
Kimmy píše tam, POKUD NEJDE JINAK, to zn. a já ho četla, že dává přednost péči v rodině!!! Samozřejmě s přihlédnutím k možnostem a k individualitě dítěte.
Milada.
30.1.2008 12:30:41
Aha, tak jeden půlden. To slovo bych já psala dohromady, ale třeba se to zvlášť píše, nevím. Jsem si myslela že Ti v každém řádku chybí slovo "a".
- tj, že roční dítě má být podle tohoto návodu v kolektivu jeden den A jeden půlden.

Omlouvám se, nepochopila jsem Tě.
Kimmy, 2 deti
  • 
30.1.2008 12:25:51
Milado - takze take technicka - rocni dite - jeden PUL den. Dite se muze jedno krmeni nakrmit odstrikanym mlekem.

Ono to WHO prodlouzilo? Ja kdyz jsem kojila, tak to myslim bylo 6 mesicu. Zas jsem matka, ktera nedba potreb deti, jelikoz jsem odstavila okolo 9 mesicu. Co asi rikaji ty matky, co vubec kojit nemuzou... (toto je mirne rejpnuti, priznavam).

Milada.
30.1.2008 12:21:48
Nevím, kdo je Dunlip, ale jak to má tedy vymyšleno s kojením? WHO stále ještě přece doporučuje tehdy a tehdy kojit tak a tak.. Když je roční dítě ve školce celý den, kdy ho ta matka kojí? Nebo tam doporučení WHO neplatí?

Nerejpu, jen se ptám..
Kimmy, 2 deti
  • 
30.1.2008 12:20:27
Milado - tak ja nevim, jestli zalezi na tom, kdo co rekl - bavme se o podstate - souhlasis s tim, ze jsou zeny, pro ktere je materstvi hlavni napln zivota a ze jsou zeny, ktere potrebuji vedle materstvi jeste jinou napln?

Pokud ano, nechme to jako vseobecny nazor

Kimmy
Kimmy, 2 deti
  • 
30.1.2008 12:17:46
Stano - ze Te tady tak vidim - prave jsme se vratili s detma z knihovny a prolistovala jsem si tam Dunlipa (nebo jak se pise) - rozumim jeho pohledu na vec i jeho navrhum - bohuzel ani on nema predstavu o tom, kde by na to vlada mela brat. Ale to neni duvod, proc pisu.

Vsimla jsem si v zaveru kapitoly tabulky, kde pise sve doporuceni pro pobyt deti ve skolce (pokud nejde jinak) - bylo to:
Rocni deti - jeden pul den
Dvoulete deti - dva pul dny
Trilete deti - tri pul dny
Ctyrlete deti - ctyri pul dny

Takze soucasny cesky system by se mu take nelibil a mam pocit, ze moje predstava castecnych uvazku se te jeho blizi vic, nez do tri let doma a pak frk do skolky pet dni v tydnu, 8 hodin denne (v pripade tech bez babicek).

Kimmy
Milada.
30.1.2008 12:17:04
Kimmy (opět technická),

Monty názory na mateřství jsou opravdu hodně extremní, těmito názory bych rozhodně neargumentovala. Monty své mateřství (alespoň jak tu o tom píše) DOSUD nepřijala a to jejímu dítěti je 5 let. Jak je to v reálu nevíme, neboť Monty velice často něco jiného píše a něco jiného koná.

Čili navazovat na to, co píše Monty o naplňování a nenaplňování a podmětech atd.. je opravdu velice zavádějící, zvlášť když nevíme, JAK to zrovna dneska Monty myslí.

Kimmy, 2 deti
  • 
30.1.2008 12:13:33
Mirko - uz jsem to tady psala - dite ve trech letech neni vychovane. Podstatna - ba klicova cast vychovy probiha v letech pozdejsich, kdy vetsina matek uz stejne pracuje, takze tento argument nijak nepodporuje trilety RP - naopak - pokud by bylo vice castecnych uvazku, tak by matky mely vice casu na deti dele a tudiz taky vic casu na tu vychovu.

Pokud vim, tak pobyt na plny uvazek ve skolce od tri let taky neni doporucovan a navzdory prikladum v tomto foru uvedenym, ne kazdy ma babicku a pracuje s partnerem na stridave smeny.

Ja si myslim, ze hranice tri let je umela a ze kazde dite ma svou vlastni hranici.

Kimmy
[<<Předchozích 60] Příspěvky 6170 z 819 [Dalších 749 >>]

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.